© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
16.10.2014 20:43:16

Muršak: Videti sem kot boksar (video)

Arsen Perić

V derbiju zahodne konference je Jan Muršak igral le eno tretjino.

Danes sta v razširjenem ruskem tekmovanju potekali le dve tekmi, vse oči pa so bile uprte v derbi vrha zahodne konference med moskovskim CSKA-jem in SKA-jem iz St. Peterburga.

Po 17. tekmah sta bila legendarna kluba z istim izkupičkom 48 točk na vrhu lestvice, po tej tekmi je na tem sam ostal SKA, ki je po preobratu doma zmagal 4:3. CSKA je sicer v 26. minti vodil s 3:1.

Jan Muršak je v St. Peterburgu na ledu preživel zelo malo časa, saj je igral le pet minut (enkrat je streljal na gol) in si te tekme ne bo ohranil v lepem spominu.

V deveti minuti, ko so gostje igrali z igralcem več, je namreč prejel hud udarec v glavo, v hrbet mu je na ogradi priletel Anton Belov. Z glavo je Jan močno udaril v pleksi steklo in se zgrudil na led. Po videnem bi lahko rekli, da je doživel pretres možganov, a se je izkazalo, da je z glavo vse v redu. Z ledu je odšel šele s pomočjo soigralcev, a je kljub temu prvo tretjino odigral do konca, toda se v naslednjih dveh ni več vrnil na ledeno ploskev.

NE GLAVA, TEMVEČ ZAPESTJE
Z Janom smo že stopili v stik, ko je bil s soigralci že na letalu, ki je Moskovčane odpeljal domov. Povedal nam je, da se počuti dokaj v redu. Je pa dodal, da je zaradi podpludb videti kot boksar

Danes so s soigralci prosti in ne bo prestal dodatnih zdravniških pregledov. Zagotovil nam je, da ga glava ne boli, da pa je slabše z levim zapestjem, ki mu ga je ob naletu povsem zvilo.

Po tekmi so o Janovem stanju povprašali tudi glavnega trenerja Dmitrija Kvartalnova, ki je bil bolj kot ne redkobeseden: "Narave poškodbe še ne morem komentirati, ampak res škoda, da ni mogel igrati cele tekme. Ne vem še, če bo lahko igral na naslednjem srečanju."

CSKA bo novo tekmo odigral šele v torek, zato ima Jan kar nekaj časa za počitek. Takrat bodo Moskovčani sicer gostili Bars iz Kazana.

V soboto novi tekmi čakata Medveščak in Slovan. Moštvo Marcela Rodmana bo igralo v Hanti-Mansijsku, Rok Tičar in Žiga Jeglič pa v Čeljabinsku.