© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
10.04.2015 21:40:48

Z Japonci lažje kot s Hrvati

Nikola Miljković

Hokejisti Slovenije so sinoči odigrali drugo pripravljalno srečanje. Po prepričljivi zmagi v torek v Zagrebu, so risi dobili tudi svojo prvo tekmo v prenovljeni jeseniški dami.

Matjaž Kopitar je na seznam igralcev tokrat dopisal štiri hokejiste - Anžeta Kuralta, Boštjana Goličiča, Kena Ograjenška in Žigo Pavlina. Rok Tičar je zbolel, na tribuni je zaradi bolečin v hrbtu soigralce spremljal Mitja Robar in danes v vlogi tretjega vratarja Andrej Hočevar, na tej pa smo srečali tudi Roberta Saboliča. Povedal nam je, da je na Jesenice iz Prage prispel popoldne, le dve uri pred tekmo in da se bo soigralcem pridružil v torek, ko bo v Slovenijo prišel tudi Jan Muršak.

slovenija japonska nm 21
Nikola Miljković

Z drugim tekmecem je drugače naša najboljša izbrana vrsta opravila lažje kot s Hrvati. Že v uvodnem delu so risi pokazali svojo veliko premoč, čeprav se ta na rezultatu ni poznala v taki meri. V prvih 20 minutah so na gol ustrelili kar 27-krat (!), Jan Urbas in Miha Verlič sta zatresla prečki, medtem ko so Japonci Roberta Kristana, ki je branil celo srečanje, ogreli le s štirimi streli; šele v 16. minuti je moral prvič resneje posredovati.

Slovenija se je pošteno namučila, da je dosegla prvi zadetek, po pravem rafalu iz vseh možnih igralnih mest je Klemen Pretnar izpred gola le premagal japonskega vratarja, ki je do takrat obranil kar 16 strelov, ob koncu tretjine pa je plošček v gol preusmeril še Jaka Ankerst.

V drugi tretjini so Japonci malo bolj ogreli Kristana, še posebej ob dveh zaporednih kaznih Slovenije, a Lix in kolegi so v obrambi dobro delovali, v napadu so zaradi kazni potrebovali nekaj časa, da so se vrnili v pravi ritem, vseeno pa bili še dvakrat učinkoviti. Po le 16 sekundah igre je na 3:0 povišal Žiga Jeglič, 8,8 sekunde do konca tretjine pa je plošček v gol spravil ljubljenec jeseniškega občinstva Tomaž Razingar in že takrat postavil končni izid.

slovenija japonska nm 6
Nikola Miljković

Selektor je po tekmi pohvalil svojo četo. "V prvi tretjini smo bili zelo nadrejeni, fantom sem povedal, da bo to zdaj naš cilj, da tako igro iz uvodnih 20 minut prenesemo na vseh 60. Mislim, da sem lahko zadovoljen, da smo pokazali dober hokej, Robert pa je tudi dobro branil," je med drugim dejal Kopitar, ki o tem, ali se bo njegov sin Anže Kopitar pridružil risom dejal: "Liga se še ni končala. O tem ne bom govoril," je bil kratek in jedrnat selektor.

Slovenija - Japonska 4:0 (2:0, 2:0, 0:0)

Jesenice - Dvorana Podmežakla, gledalcev 1000, sodniki: Dremelj, Trilar (glavna), Zgonc, Rakovič (vsi Slovenija).
Strelci: 1:0 Pretnar (Kranjc, Razingar, 16.), 2:0 Ankerst (Čimžar, Repe, 19.), 3:0 Jeglič (Pance, Ograjenšek, 21.), 4:0 Razingar (Verlič, Kranjc, 40.).
Kazenske minute: Slovenija 8, Japonska 10.