© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
09.04.2015 12:00:17

Muršak naj si najprej odpočije

Po torkovi preizkušnji s Hrvati našo člansko reprezentanco jutri čaka že druga, ko se bodo na Jesenicah pomerili z japonsko izbrano vrsto.

V prihodnjih dneh pa bo četa Matjaža Kopitarja postala še številčnejša.

V torek se je risom pridružil Žiga Pavlin (v Zagrebu ni igral), še v ponedeljek Jan Urbas, selektor pa danes in jutri pričakuje tudi "Francoze", prvaka lige Magnus Boštjana Goličiča in podprvake Andreja Hočevarja, Anžeta Kuralta ter Kena Ograjenška.

V Slovenijo bo v začetku naslednjega tedna prišel tudi Robert Sabolič, ki je s praško Sparto poslovil v polfinalu češke ekstralige, s 4:2 v seriji je v finale napredoval Trinec. Trenutno ima Robi še nekaj obveznosti v klubu.

Kdaj bo v domovino pripotoval Jan Muršak, ki je v torek s CSKA-jem izgubil sedmo tekmo polfinala zahodne konference lige KHL, se še ne ve, mu bo pa vodstvo reprezentance pustilo nekaj časa, da si po naporni klubski sezoni vsaj malo odpočije in se risom pridruži šele čez čas.

Glede na to, koliko novih hokejistov se bo pridružilo izbrani vrsti, bo na ledeni ploskvi postala kar precejšnja gneča, je pričakovati, da bo Kopitar kaj kmalu naredil prvi rez in se nekaterim kandidatom zahvalil za sodelovanje.