© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
07.04.2015 10:59:12

Razingar skriva ramo

m24.si

Drevi slovenske hokejiste čaka prva pripravljalna tekma v Zagrebu.

Matjaž Kopitar, ki se je iz Amerike vrnil prejšnji torek, je del izbrane vrste v njihovem elementu preveril še pred uradnim zborom in bil z videnim že zelo zadovoljen. "Prepričal sem se že, da so fantje na visoki ravni. Začenjamo z dobrega položaja, upam, da bo čim manj poškodb. Delalo se bo veliko in težko, tekme bodo vse skupaj še otežile. A to je naš namen," je uvodoma povedal Kopitar.

Dvaindvajset mož, ki mu bodo do nadaljnjega na voljo, je bilo na velikonočno nedeljo dobre volje tudi med obveznim kramljanjem z izbrano sedmo silo. Nekateri so se v isto slačilnico vselili prvič po dolgem času, drugi se v njej videvajo že nekaj časa. Med tistimi, ki so že dalj časa doma, je tudi kapetan Tomaž Razingar. "Ker nas je zdaj več, bo verjetno lažje na ledu, vemo pa, da nas čaka dolg mesec priprav, ki bodo sicer 'razbite' s tekmami," je najprej povedal Raza, ki ga po le dveh dnevih skupnih priprav s soigralci danes čaka prva tekma, v Zagrebu se bodo risi pomerili s hrvaško izbrano vrsto, ki se bo z novimi severnoameriškimi okrepitvami (Mark Dekanich, Michael Glumac, Andrew Murray) čez teden dni borila v diviziji 1B.

Tekma bo prišla prav vsem našim oklepnikom, ki že dalj časa niso igrali. Hrvaška Sloveniji ne bi smela predstavljati prevelikega izziva, najboljše pa se je izrazil vratar Robert Kristan. "Nič posebnega ne bo. Tja gremo pač odigrat tekmo in potem gremo domov. Tekma kot tekma, vsaka je boljša kot trening."

hokej slovenija zbor ap
Arsen Perić

Z zadržkom pa se je "veseli" kapetan. Sezono v Trenčinu je namreč končal pred svojo ekipo, saj je utrpel poškodbo leve rame. Razingar bi moral vsaj tri tedne nositi opornico, a se je temu izognil, in pravi, da rama še zdaleč ni zdrava. "Bolečina je še prisotna. Če povem po pravici, na treningu ramo skrivam, ščitim, da vanjo ne bi kdo priletel," nam je priznal najstarejši reprezentant, ki nam v nedeljo ni mogel potrditi, ali bo nocoj sploh igral. "Če bom igral, bom igral previdno. Treniram brez težav, streljam lahko na vso moč in nimam težav, skrbijo me le naleti oziroma kontakt," nam je še dodatno pojasnil Razingar.

V ponedeljek je imela ekipa še dodaten razlog za dobro voljo, za katero je poskrbel Sabahudin Kovačević skupaj z zaročenko, s katero sta prvič postala starša novorojencu Darisu.