© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
10.04.2015 09:30:28

S samuraji v Podmežakli: Brez padcev, pa četudi ...

Arsen Perić

Slovensko člansko četo po torkovem obračunu danes čaka nov prijateljski obračun. Ob 19. uri bo v Podmežakli palice prekrižala z Japonci.

V Zagrebu je četa Matjaža Kopitarja v torek dobro in pričakovano opravila s svojimi nasprotniki. Čeprav so fantje po tekmi v en glas govorili, da po napornih treningih, nekateri pa še po dolgih klubskih sezonah, čutijo nekaj utrujenosti, jim ta ni preprečila, da ne bi bil start v serijo šestih pripravljalnih tekem uspešen. Pet zadetkov, pet strelcev, solidna predstava in dober pristop so dober obet za prihodnje dni.

pance slovenija japonska hokej ap
Arsen Perić

Trenutni seznam

Vratarja
Robert Kristan Pardubice (Češ)
Gašper Krošelj Oskarshamn (Šve)
Andrej Hočevar Epinal (Fra)

Branilci

Blaž Gregorc Pardubice (Češ)
Luka Vidmar Mlada Boleslav (Češ)
Mitja Robar Mlada Boleslav (Češ)
Žiga Pavlin AIK (Šve)
Klemen Pretnar VSV Beljak (Avt)
Miha Štebih Jihlava (Češ)
Sabahudin Kovačević Graz (Avt)
Jurij Repe Havirov (Če)
Aleš Kranjc Södertälje (Šve)

Napadalci
Žiga Jeglič Slovan Bratislava (KHL)
Rok Tičar Slovan Bratislava (KHL)
Tomaž Razingar Trenčin (Slk)
Marcel Rodman KAC Celovec (Avt)
Jan Urbas Västerå (Šve)
Žiga Pance Bolzano (Ita)
Miha Verlič Graz (Avt)
Luka Bašič Neuilly (Fra)
Rok Leber Olimpija
Jaka Ankerst Briançon (Fra)
Tadej Čimžar Triglav
Boštjan Goličič Gap (Fra)
Anže Kuralt Epinal (Fra)
Ken Ograjenšek Epinal (Fra)

Reprezentanca je včeraj v slačilnici pozdravila nova prišleka. Iz Francije sta že pripotovala in se soigralcem pridružila napadalec Boštjan Goličič in vratar Andrej Hočevar, danes na Jesenicah pričakujejo tudi prihod Kena Ograjenška in Anžeta Kuralta.

Kot smo že poročali, se slovenskim hokejistom ta vikend Robert Sabolič zaradi klubskih obveznosti še ne bo pridružil, še vedno je nejasno, kdaj bo v Slovenijo prišel Jan Muršak, ki se mu domov niti ne mudi; strokovni štab je prepričan, da mu bo bolj prav prišel nekajdnevni oddih kot pa takojšnja priključitev treningom.
Še nekaj časa se bo čakalo na branilca Andreja Tavžlja, ki bo v ponedeljek v ligi VHL z Neftekamskom šele začel igranje v velikem finalu, vratar Luka Gračnar bo danes s Salzburgom odigral drugo tekmo v finalu lige EBEL, če bo finala domačega DP konec v treh tekmah, se bodo na Gorenjsko kmalu preselili tudi kandidati iz Olimpije. Edini, ki je že nekaj časa dokončno prečrtan s Kopitarjevega seznama, je David Rodman (poškodba zapestja).

PER_3808 (1)
 Vse skupaj bo na Jesenicah oziroma v Kranjski Gori, kjer živi naša izbrana vrsta, v teh dneh 26 hokejistov, vsi pa zaradi gneče v kadru na drevišnjem srečanju z Japonci najbrž ne bodo nastopili. 

7-2-2
Samuraji so bili na večini obračunov redna stranka Slovenije. Do zdaj sta se moštvi pomerili enajstkrat, risi so zmagali sedemkrat, dvakrat so remizirali in tolikokrat izgubili. Novembra so na turnirju EIHC v Ljubljani risi premagali kamikaze, predzadnje srečanje, skoraj leto je že od tega, se je končalo s porazom naših oklepnikov.

ograjensek slovenija japonska hokej.JPGap
Arsen Perić

Na otvoritveni tekmi SP divizije 1A v Gojangu Slovenci niso unovčili svoje premoči. Spomnimo se, da so imeli risi velike težave zaradi slabega ledu, ki je skupaj s strelsko nerazpoloženostjo pripomogel k porazu z 1:2. S tem so si Kopitarjevi varovanci takrat pošteno zagrenili življenje, a na koncu se je za rise v Južni Koreji vseeno vse dobro razpletlo.

slovenija japonska hokej ap
Arsen Perić

Pripravljalne tekme

Hrvaška – Slovenija 2:5

Petek, ob 19. uri
Slovenija – Japonska (Jesenice)

Nedelja, 12. april
Madžarska – Slovenija (Budimpešta)

Sreda, 15. april
Slovenija – Japonska (Jesenice)

Nedelja, 19. april
Slovenija – Avstrija (Ljubljana)

Sreda, 29. april
Nemčija – Slovenija (Berlin)

Trenutno je v reprezentanci 17 igralcev, ki so lani igrali na tej tekmi, med drugim tudi Jan Urbas. "Uf, da, tam se ta tekma za nas ni končala dobro, a na srečo se turnir je. Japonce poznamo, vemo, da so dobri drsalci, da nikoli ne odnehajo. Na palicah bo treba zadržati plošček, izkoristiti našo tehniko, ki je gotovo boljša. Dobro se bo treba pripraviti. Navodila in nasvete bomo dobili, taktično bo treba narediti vse, kar nam bo selektor naročil. To bo še en dober trening za nas in upamo na dober rezultat," je dejal visokorasli napadalec, ki je v Zagrebu v napadu igral skupaj z Rokom Tičarjem in Žigo Jegličem.

KOVAČEVIĆ KOMAJ ČAKA
Med tistimi, ki v Južni Koreji niso nastopali, je Sabahudin Kovačević. Novopečeni očka se še posebej veseli današnje tekme, risi jo bodo namreč odigrali na njegovem domačem terenu. "Zelo se je veselim. Podmežakla je doživela prenovo, in odkar je tako, v njej še nisem odigral tekme, zato sem še toliko bolj navdušen," je s širokim nasmehom in navdušeno pripovedoval Budo.

urbas slovenija japonska hokej ap
Arsen Perić

Tudi z njim smo se seveda ustavili ob Japoncih. "Vemo, kaj nas čaka. Tudi oni se pripravljajo na svoje svetovno prvenstvo, vedno delajo na vso moč. Poznamo njihov slog igre, njihov karakter. So hitri in bojeviti, a mislim, da moramo na vseh prijateljskih tekmah pred SP na Češkem zmagati. To smo si zadali. Imamo visoke cilje in ne smemo si privoščiti padcev, pa četudi so to prijateljske tekme," je zatrdil Kovačević.