© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
J.Z.
J.Z.
26.11.2014 07:55:26

Barbara za Avstralijo

vszi

Smučarska tekačica Barbara Jezeršek si želi na olimpijskih igrah v Pjongčangu leta 2018 nastopiti za Avstralijo.

Jezerškova se je po pretekli sezoni preselila v Sydney, kjer je našla svojo ljubezen. In odločila se je, da bo Avstralija njena nova domovina. V Sydneyju je poleti v lokalnem smučarskem klubu učila mladino rolkanja, pozimi pa je trenirala mladež tudi smučarski tek. Odločila se je, da bo živela v Avstraliji in to ne glede na njeno nadaljnjo športno kariero.

Kljub temu pa je začutila, da bi športu lahko še veliko dala. Delovna viza v Avstraliji ni prav poceni, zato se je odločila, da denar zbira tudi preko spletne strani gofundme.com. Barbara je slovenskemu smučarskemu teku dala veliko, kot Slovenka pa je nastopila tudi na olimpijskih igrah v Sočiju in na 15 kilometrov osvojila 19. mesto.

V Sloveniji ni imela več pogojev (denarja od države ali smučarske zveze) za nadaljevanje športne kariere, zato se je odločila, da s partnerko (Barbara je bila ena redkih slovenskih športnic, ki je javno govorila o istospolni usmerjenosti) zaživi v Sydneyju. Lahko ji samo zaželimo veliko sreče na novi športni in zasebni poti.