© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
25.11.2014 10:03:00

Igralec kriketa se bori za življenje

vszi

Avstralski igralec kriketa Phil Hughes se bori za življenje, potem ko ga je žogica zadela naravnost v obraz.

Šport bi moral prinašati predvsem srečo, veselje in zadovoljstvo, a seveda temu ni tako. Brez solz žalosti ne gre, enako velja za razočaranje. Včasih pa se žal dogajajo tudi tragedije. Ljudje so že umirali na nogometnih zelenicah, košarkarskih parketih, hokejskih ledenih ploskvah. Nesreča nikdar ne počiva, lahko te doleti kjerkoli in kadarkoli. Celo med igranjem kriketa.

Iz Avstralije prihaja novica o hudi poškodbi avstralskega igralca kriketa Phila Hughesa, ki ga je žogica med igranjem za selekcijo južne Avstralije zadela naravnost v obraz. Rekli boste - to že ne more biti prehudo. Pa je bilo. Hughes se je nekaj trenutkov zatem zgrudil na tla, takoj je postalo jasno, da se je zgodilo nekaj hudega. Po 40 minutah nudenja zdravniške pomoči na igrišču (nudili so mu celo umetno dihanje!) so ga s helikopterjem odpeljali v bolnišnico v Sydneyju, kjer so ga morali celo operirati. Zdaj je v umetni komi in v kritičnem stanju, nesrečnež se še vedno bori za življenje. Govori se celo, da je bil za nekaj trenutkov dejansko klinično mrtev! Njegova družina - mama in sestra sta bili v občinstvu - je javnost obvestila, da za zdaj konkretnejših informacij nima, več bo znanega v naslednjih 24 do 48 urah.

V kriketu številni sicer že nekaj časa žgoče debatirajo o tem, ali bi morali met, po kakršnem je žogica zadela v glavo nesrečnega Hughesa (zanimivo, vrgel jo je njegov nekdanji soigralec Sean Abbott), celo prepovedati. Mnogi so namreč mnenja, da metalec z njim načrtno cilja v telo odbijalca, zato niti ne preseneča, da so v preteklosti številni utrpeli poškodbe po takšnem metu, po katerem žogica lahko preseže celo hitrost 100 kilometrov na uro!