© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
25.11.2014 22:07:52

Pokal CEV: Kamniški mrk v drugem nizu

Arsen Perić

Odbojkarice Calcita Volleyballa so tudi po drugi tekmi pokala CEV ostale brez napredovanja. Pričakovano so bile na dveh tekmah boljše odbojkarice Crvene zvezde. Kamničanke bodo tekmovanje nadaljevala v pokalu challenge.

Varovanke Gašperja Ribiča so v srbsko prestolnico pripotovale v okrnjeni zasedbi in zgolj z desetimi igralkami, Ana Katarina Hribar in Zala Kranjc sta ostali doma zaradi študijskih obveznosti. Kamničanke so se zavedale, da bodo težko presenetile ekipo, ki je v zadnjih letih nastopala v elitni ligi prvakinj in ima že v letošnji sezoni za sabo več težjih tekem. Svojo premoč so ne nazadnje pokazale že v Kamniku, kjer ni bilo dvomov o zmagovalcu. Tudi zato so gostje začele odločno in bolj sproščeno, zavedale so se namreč, da ne morejo ničesar izgubiti. A po tesno izgubljenem prvem nizu je sledil popoln mrk Kamničank, ki so jih srbske odbojkarice načele tudi z odličnimi začetnimi udarci, in že po dveh nizih je bilo rešeno vprašanje, katera ekipa bo napredovala v naslednji krog. 

V četrtek v Švici povratna tekma čaka še Novo KBM Branik, ki iz prve tekme brani prednost s 3:2.


Crvena zvezda Calcit Volleyball 3:1 (21, 11, –17, 22)

Crvena zvezda: Trnić 15, Canak, Popović 15, Brđović, Helić 23, Rosić, Milenković 10, Tasić, Bukilić, Stijepić, Kecman 14, Milovits 5.

Calcit Volleyball: Barnes 12, Božič 5, Kregar, Borko 5, Vrhovnik 7, Igličar 12, Forštnarič, Novak, Jerala, Ščuka 10