© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
28.08.2014 10:35:35

Slovenke ne morejo domov

SZS

Maruša Ferk, Ilka Štuhec, Ana Drev, Katarina Lavtar in Ana Bucik so bile zaradi stavke letalskega prometa prisiljene ostati v Argentini.

Peterica slovenskih smučark, ki je 5. avgusta odšla na treninge na najbolj skrajno južno točko Argentine v Ushuaio, bo na Ognjeni zemlji ostala še nekaj dni, saj vrnitev zaradi stavke letalskega prometa še ni mogoča. Ferkova, Štuhčeva, Drevova, Lavtarjeva in Bucikova bodo v Južni Ameriki tako ostale vse do nedelje in tako na snegu preživele še tri dni več.

Kot je za spletno stran Smučarske zveze Slovenije sporočil odgovorni trener tehničnih disciplin za svetovni pokal Denis Šteharnik, so sicer iskali možnosti za vrnitev iz Ushuaie, a so se odločili za podaljšanje treninga, ker želijo obdržati ekipo skupaj in dati vso opremo na eno letalo. Danes bo imela ekipa tako prost dan in se preselila v drug hotel, že jutri pa sledijo novi treningi.

Ekipa ima tako za seboj treninge tehničnih in hitrih disciplin, v zadnjih dneh pa je prišlo na vrsto še testiranje opreme in količinska vadba. Dekleta bodo na snegu ostala vse do nedelje, še isti dan pa jih čaka polet v domovino.

V Južni Ameriki se na novo sezono pripravlja tudi najuspešnejša slovenska alpska smučarka nekaj zadnjih sezon Tina Maze, ki se je zaradi pomanjkanja snega v Portillu morala preseliti v Chillan, kjer bo skušala izpiliti občutke v smuku.

Na pripravah na južni polobli v Čilu pa so tudi člani moške ekipe za hitre discipline. Na pot v Argentino pa sta se že odpravila tudi člana moške smučarske reprezentance v tehničnih disciplinah Žan Kranjec in Mišel Žerak, skupaj s trenerjem Mitjo Kuncem in serviserjem Janom Šauperlom.