© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sm
sm
27.08.2014 21:03:33

Dvorana Bonifika pripravljena

Simon Maljevac

Balinarska dvorana Bonifika v Kopru bo gostila odločilne obračune bližnjega evropskega balinarskega prvenstva.

Zaradi zahtev mednarodne balinarske zveze bo nekaj predtekmovalnih dvobojev evropskega prvenstva odigranih tudi v dvorani na Markovcu, glavni del dogajanja pa bo vsekakor potekal v dvorani na Bonifiki, ki naj bi do začetka prvenstva doživela nekaj lepotnih popravkov.

Koprska dvorana je v preteklih letih že gostila nekaj mednarodnih srečanj ter evropskih tekem balinarjev Luke Koper, številnim ljubiteljem balinanja pa še vedno ostajajo v spominu nabito polne tribune na finalni tekmi državnega prvenstva leta 2013 med domačini in balinarji kobjeglavskega Hrasta.

Podobne prizore bomo v Kopru verjetno spremljali tudi od 29. septembra do 4. oktobra, organizatorje pa čaka v zadnjih štirih tednih še kar nekaj dela pri zaključnih delih na prizorišču. Dober teden dni pred začetkom prvenstva stare celine bodo terene na zaključnih pripravah preizkusili tudi člani slovenske reprezentance, ki ji bo tudi tokrat poveljeval selektor Aleš Škoberne.

Po zaslugi sponzorjev bo med prvenstvom v dvorani vzpostavljena tudi brezžična povezava, ki bo omogočala spletne prenose s strokovnimi komentatorji, tako da bodo mojstrovine najboljših evropskih balinarjev spremljali tudi ljubitelji balinanja iz oddaljenejših krajev.