© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
28.08.2014 07:57:15

Kavčič odpihnil še Francoza, zdaj ga čaka veliki Stan

Nikola Miljković

Po tem, ko se je 92. igralec sveta Blaž Kavčič prvič uvrstil v drugi krog OP ZDA, je zdaj brez izgubljenega niza premagal še Jeremyja Chardyja.

Ljubljančanu več kot očitno ustrezajo razmere na vročem newyorškem betonu, po dveh odigranih dvobojih namreč še vedno ni izgubil niza. Ponoči po slovenskem času je bil na sporedu njegov dvoboj s sicer 30. igralcem sveta, Francozom Jeremyjem Chardyjem, ki ga je Kavčič premagal s 6:2, 7:6 (6) in 6:3. »Ključni trenutek je bil, ko sem v svojo korist uspel obrniti drugi niz. Vendar pa ni bilo nič manj pomembno potem takoj zatem, ko mi je Jeremy na začetku tretjega niza suvereno z nekaj neverjetnimi udarci takoj odvzel servis. Takrat sem videl, da se je zelo »napumpal« in vedel sem, da ga ne smem spustiti predaleč. Dobro sem odigral v ključnih trenutkih, to mi vliva samozavest. Vedel sem, da zna Jeremy igrati neverjetno, zato nisem smel igrati pasivno, saj te tak igralec hitro »razbije«. Verjel sem, da če bom igral konstantno, da bo začel grešiti in to mi je uspelo,« je bil po svojem največjem uspehu presrečen Kavčič. 

Kavčič v New Yorku dokazuje, da mu spet dobro uspeva servis, s katerim je imel težave. Danes je dosegel 8 asov, dobil kar 76 odstotkov točk s prvim servisom in dosegel 27 neubranljivih udarcev iz igre. Chardyju, ki je znan kot odličen server, je petkrat odvzel servis, svojega pa izgubil le dvakrat. "Uspelo mi je ohraniti koncentracijo skozi celo tekmo, kar proti tako dobrim igralcem ni lahko, saj na trenutke igrajo tako dobro, da lahko pomisliš, da je predober. Vendar je treba vztrajati in verjeti v svojo igro. Mislim, da mi tokrat v New Yorku uspeva igrati brez zavor. Cilj je, da tako igram še naprej," je pred nadaljevanjem še povedal Kavčič.


V naslednjem krogu je pred Ljubljančanom trd oreh. Kavčič se bo v Madison Square Gardnu namreč pomeril z zmagovalcem uvodnega grand slama sezone v Melbournu Švicarjem Stanislasom Wawrinko. Ta je ponoči premagal Brazilca Thomaza Belluccija s 6:3, 6:4, 3:6 in 7:6 (1).  

V ženski konkurenci je presenetljivo izpadla četrta nosilka Poljakinja Agnieszka Radwanska, med drugimi pa so v tretji krog napredovale druga nosilka Romunka Simona Halep, pa peta Rusinja Marija Šarapova, šesta Nemka Angelique Kerber, devetopostavljena Srbkinja Jelena Janković in tudi ameriška veteranka Venus Williams.