© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
(jz)
(jz)
02.06.2021 11:50:08

Dalili manjkalo zelo malo

Dalila Jakupović
Dalila Jakupović
TZS

Na turnirju ITF na Otočcu so bili organizatorji za ves trud poplačani z dvema Slovenkama v polfinalu in eno v finalu.

Dalili Jakupović se na turnirju ITF World Tennis Tour Krka Otočec Open (nagradni sklad 25.000 ameriških dolarjev) ni uspelo prebiti do naslova zmagovalke, v finalnem obračunu jo je s 6:0 in 6:2 premagala izjemno razpoložena Čehinja Miriam Kolodziejova, ki je v polfinalu ustavila že nalet Žive Falkner. Dalila, ki je na 300. mestu lestvice WTA, v finalu proti 414. igralki sveta ni imela svojega dne. Čehinja, ki je na poti do finala izgubila le en niz (v prvem krogu kvalifikacij), je začela na najboljši možen način in prvi niz dobila s kar 6:0. V drugem nizu je Jakupovićeva povedla z 1:0, a je nato do konca obračuna osvojila samo še eno igro. Štiriindvajsetletna Miriam Kolodziejova je na Otočcu prišla do sedmega naslova na profesionalnih ITF-turnirjih, drugega na ITF W25, medtem ko Jakupovićeva ostaja pri petih ITF-naslovih; največji turnir (ITF W60) je osvojila leta 2018 v Canberri.

"Danes žal ni šlo. Tekmica je igrala zelo dobro, sama pa nisem pokazala pravega tenisa. Drugače sem zadovoljna. To je bilo prvič po dveh letih in pol, da sem imela v enem tednu pet dvobojev, v zadnjem obdobju sem zaradi pandemije namreč igrala manj. Tudi na drugem turnirju tu na Otočcu si želim ponoviti takšen rezultat. Turnir je bil zelo dobro organiziran, tudi navijači so me spodbujali, pa čeprav sem igrala slabo. Lepo je bilo igrati doma," je po koncu turnirja povedala Jakupovićeva.

Lep rezultat pa je dosegla tudi Živa Falkner, ki se je na tem turnirju uvrstila v polfinale. V četrtfinalu je s kar 6:1 in 6:1 po samo uri in 15 minutah nadigrala 392. igralko sveta Loano Loredano Rosco in tako prišla do nove najboljše uvrstitve na turnirju ITF W25 turnirju. Romunka, ki je v prvem krogu izločila drugo nosilko, v drugem krogu pa je bila boljša še od Nike Zupančič, je bila proti Novomeščanki povsem nemočna.

"Vesela sem. Malce sem bila sicer utrujena, ampak sem dala vse od sebe. Rekla sem si, da takšne priložnosti ne dobiš vsak dan. Na igrišču sem naredila vse, kar sem si zamislila, tako da so super občutki. Organizacija turnirja je super, tako da smo vsi zadovoljni," je po četrtfinalni zmagi povedala Živa, ki pa je potem izgubila proti kasnejši zmagovalki Kolodziejovi (5:7, 1:6). V četrtfinalu je lepo zmago dosegla tudi Jakupovićeva, ki je bila boljša od prve nosilke turnirja, Američanke Allie Kiick (WTA 180), s 6:3, 6:3, v polfinalu pa je premagala še Italijanko Federico Di Sarro v treh nizih s 6:7 (1), 6:4, 6:4.

Ta teden je na Otočcu še en ITF W25 turnir pod imenom Petrol Open Otočec 2021, na katerem znova nastopa lepo število slovenskih predstavnic. V kvalifikacijah je Hana Bečirović Novak v prvem krogu premagala Avstralko Ano Pršo (7:6 (9), 7:5), Ela Nala Milić pa je izgubila proti Rusinji Eriki Andrejevi (2:6, 4:6). Slednja je potem v drugem krogu premagala še Bečirović Novakovo (6:1, 6:1). Prvi krog kvalifikacij je preskočila tudi Maja Makorič, ki je premagala Danko Divine Dasam Nweke (6:1, 6:2), potem pa izgubila proti Nastji Kolar (4:6, 2:6).

V kvalifikacijah je prvi dvoboj izgubila Kristina Novak proti Hrvatici Tari Würth (2:6, 2:6). Manca Pislak je bila v prvem krogu boljša od Hrvatice Liv Sumak (6:3, 6:2), v drugem pa od Würthove s 6:2, 1:1, potem pa se je Hrvatica predala. Takoj je dvoboj izgubila tudi Meta Marenk, od katere je bila boljša Nemka Mina Hodžić (3:6, 1:6), Tina Cvetković pa je izgubila proti Madžarki Adrienn Nagy (2:6, 3:6). Noka Jurič je v prvem krogu še premagala Slovakinjo Emo Bolebruchovo (6:4, 6.4), nato pa izgubila proti Čehinji Moniki Kilnarovi (5:7, 2:6).

Na glavnem turnirju je prva nosilka Avstralka Priscilla Hon (WTA 162), od Slovenk pa bodo igrale še Falknerjeva, Jakupovićeva, Potočnikova, Pia Lovrić, Nika Zupančič ter seveda, če se bosta uvrstili iz kvalifikacij, Kolarjeva ali/in Pislakova.