© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
01.06.2021 19:52:30

Nadal in Bartyjeva uspešno čez prvo pariško oviro

Reuters

Kralj peščenih podlag Španec Rafael Nadal je brez težav opravil s tekmecem v 1. krogu teniškega turnirja v Parizu. Po treh nizih je bil boljši od Avstralca Alexeija Popyrina. Prva igralka sveta, Avstralka Ashleigh Barty, je prav tako uspešno začela turnir v Parizu, potem ko je po treh nizih izločila Američanko Bernardo Pera.

Tretji igralec v moški konkurenci, Nadal, ki lovi že svoj 14. naslov na pariškem pesku, je odlično začel turnir, saj je v uvodnem krogu po slabih dveh urah in pol s 6:3, 6:2 in 7:6 (3) premagal Popyrina, ki je v tretjem nizu serviral za zmago v nizu, imel tudi dve žogici za osvojitev niza, a je 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam obe priložnosti Avstralca ubranil in na koncu niz dobil po podaljšani igri.

V prihodnjem krogu 34-letnega Španca čaka Francoz Richard Gasquet, ki je bil po treh nizih boljši od rojaka Huga Gastona.

Od nosilcev se je v prvem krogu moral posloviti Francoz Ugo Humbert, 29. nosilec turnirja, ki ga je s 6:4, 6:4, 2:6 in 6:4 izločil Litovec Ričardas Berankis.

V ženskem delu prvenstva pa si je napredovanje po treh nizih s 6:4, 3:6 in 6:2 kljub bolečinam v hrbtu zagotovila prva igralka, Ashleigh Barty. Njena današnja nasprotnica, Američanka Pera, ji je vzela le en servis, kar pa je zadoščalo za zmago v drugem nizu. Na začetku odličnega niza je Avstralka, ki jo v 2. krogu čaka Poljakinja Magda Linette, vzela tudi zdravniški odmor, ki ji je očitno dobro del.

Ukrajinka Jelina Svitolina, peta nosilka, je po dveh nizih izločila Francozinjo Oceane Babel, 32. nosilka pariškega grand slama, Rusinja Jekaterina Aleksandrova pa je po dveh nizih brez težav premagala Američanko Venus Williams.