© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tu
tu
04.06.2015 19:23:14

Lucie in Serena

Reuters

V prvem polfinalnem dvoboju odprtega teniškega prvenstva Francije v Parizu je Čehinja Lucie Šafarova s 7:5, 7:5 premagala Srbkinjo Ano Ivanović. Čehinja je zdaj dobila tudi tekmico, to je Američanka Serena Williams.

"To je uresničitev sanj. Še vedno ne morem verjeti," je po svoji prvi zmagi v polfinalu grand slam turnirja dejala 27-letna Čehinja iz Brna, ki je nadaljevala: "Začela sem previdno, nato sem igrala vedno bolj agresivno, ampak to je bila edina pot do zmage. Veliko sem tvegala, kar se mi je obrestovalo. To, kar sem v teh dneh dosegla v Parizu, je nekaj neverjetnega."

V drugem nizu je Ivanovićeva po izgubljenem nizu že bila v izgubljenem položaju, saj je za svojo nasprotnico, ki je imela tudi servis, zaostajala s 4:5, vendar je izid izenačila, toda do preobrata le ni prišlo.

williams re
Reuters

"Začela sem zelo dobro. Dobro sem se počutila, toda Lucie je igrala vedno bolje, sama pa sem se počutila vedno slabše. Lucie je prikazala zelo dober tenis," pa je ob svojem porazu dejala Ivanovićeva.

Dvoboj med Šafarovo in Ivanovićevo se je končal v nekaj manj kot dveh urah.

Drugi polfinalni dvoboj se je začel s presenečenjem in zmago Timee Bacsinszky v prvem nizu. V njem je Švicarki, ki bo 8. junija dopolnila 26 let uspevalo prav vse. Toda šest let starejša prva igralka sveta, ki je v Parizu zmagala leta 2002 in predlani, se je kot v drugem nizu le prevzela vajeti igre v svoje roke, prevladovala v servisu in drugi niz zanesljivo dobila s 6:3. Še bolj prepričljiva je bila v tretjem, v katerem svoji nasprotnici ni oddala niti igre.

"Že od tretjega kroga naprej imam težave z zdravjem. Mislila sem že, da sem v izgubljenem položaju, ves čas sem bila utrujena in tudi meni ni jasno, kaj se je zgodilo v tretjem nizu. Upam, da bo moje počutje za sobotni finale boljše," je po še eni zmagi v polfinalu grand slam turnirja, ki ima zdaj v njih že 24 zmag in le tri poraze.

"Serena je velika igralka in zasluženo je številka ena na svetu. Skušala sem odigrati svoj najboljši tenis, kar mi je v prvem nizu uspelo, v nadaljevanju dvoboja ne več," pa je dejala Bacsinszkyeva.

V finalu mešanih dvojic sta Američana Bethanie Mattek-Sands in Mike Bryan, druga nosilca turnirja s 7:6 (3) in 6:1 premagala češko-poljsko navezo Lucie Hradecka in Marcin Matkowski.

IZIDA
Polfinale OP Francije
- ženske 
Serena Williams (ZDA/1) - Timeo Bacsinzsky 4:6, 6:3, 6:0
Lucie Šafranova (Češ/13) - Ana Ivanović (Srb/7) 7:5, 7:5