© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jurij Završnik
Jurij Završnik
04.06.2015 09:13:45

Auch du, Schatzi?*

Reuters

Potem, ko je v ponedeljek slovo od tekmovalnega smučanja oznanila Nicole Hosp, še edina res vsestranska smučarka, ki je vztrajala v svetovnem pokalu, bi utegnili v slovo pomahati še dve Avstrijki.

Hospova je v svetovnem pokalu nastopala 14 sezon in leta 2007 osvojila tudi veliki kristalni globus, poleg tega pa je osvojila dvanajst odličij na velikih tekmovanjih. Od tega ima tudi tri olimpijske kolajne – srebro v slalomu iz Torina 2006 in kombinaciji iz Sočija 2014, bron pa iz Sočija v superveleslalomu.


Po njeni poti pa naj bi šla tudi Kathrin Zettel, ki bo dokončno odločitev sporočila konec junija. Vse kaže na to, da tudi priljubljene "Schatzi" naslednje leto ne bomo več videli na tekmah svetovnega pokala. "Nadaljevala bom le, če se bom telesno počutila tako dobro, da bi bila lahko konkurenčna tekmicam. Od tega pa sem v tem trenutku na žalost kar precej oddaljena," je dejala Kathrin, ki je imela v pretekli sezoni težave zaradi bolečin, ki so jih povzročale poškodbe hrbtenice. Zettlova je povedala tudi, da pri njej ne pride v poštev enoletni premor, za katerega se je odločila Tina Maze. Tako zaradi težav z zdravjem kot zaradi osebnih interesov. Kathrin s partnerjem gradi hišo, dejala pa je, da bi imela rada otroka pred 35. letom.
Kot kaže, pa bo 10. junija na novinarski konferenci svoje slovo izrekla tudi olimpijska prvakinja v superveleslalomu iz Vancouvra 2010, 29-letna Andrea Fischbacher (zmagala je pred Mazejevo). V pretekli sezoni, ki je bila zanjo slaba, je imela velike težave s poškodbo kolena in je tako zaradi slabih rezultatov izgubila tudi status A-reprezentantke.

Za slovensko smučarijo pa je pomembno, da so pri proizvajalcu smuči Stöckli zamenjali vodjo tekmovalne ekipe. Namesto Daniela Zügerja, ki se je umaknil iz osebnih razlogov, bo to delo zdaj opravljal Bernhard Matti. Pri Stöckliju je bila prva dama seveda Tina Maze, zdaj pa imajo v ekipi Julio Mancuso in Viktorio Rebensburg, ni pa jim uspelo privabiti ne Tine Weirather ne Lare Gut. Stöckli s smučmi opremlja tudi nekaj slovenskih reprezentantov (Maruša Ferk, Martin Čater, Boštjan Kline, Rok Perko, Andrej Šporn).

*Tudi ti, draga?