© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
03.06.2015 16:26:36

Na Vrbas po nova odličja

Ta teden se bodo spustaši na divjih vodah v Banjaluki na prvem večjem tekmovanju letošnje sezone potegovali za naslove evropskih prvakov. Na reki Vrbas bo nastopila močna, devetčlanska slovenska reprezentanca, ki ima tako kot pred vsakim velikim tekmovanjem visoke cilje.

Prejšnje evropsko prvenstvo je bilo leta 2013 na Soči, slovenska ekipa pa je na domačem prizorišču osvojila šest kolajn. Nejc Žnidarčič je postal evropski prvak v sprintu, drugi je bil Blaž Cof, veteran Simon Hočevar je bil tretji v klasiki. Ob tem so kajakaši Žnidarčič, Tim Kolar in Simon Oven osvojili srebro v klasični ekipni tekmi, ekipa kanuistov v postavi Hočevar, Cof in Luka Žganjar je bila tretja v klasiki, prav tako tretji pa so bili kanuisti v sprinterski ekipni tekmi, kjer je poleg Hočevarja in Cofa veslal še Peter Žnidaršič.
Tekmovalni del prvenstva v Banjaluki se bo začel jutri, ko bo na sporedu posamična preizkušnja v klasičnem spustu. V petek bodo sledile ekipne tekme v tej spustaški disciplini, v soboto tekmovalce čaka tekma v sprintu na divjih vodah, kjer bodo slovenski reprezentanti glavni kandidati za odličja, v nedeljo pa se bo prvenstvo zaključilo z ekipnimi tekmami v sprintu.

Slovenska reprezentanca 
Kajak, moški: Nejc Žnidarčič, Vid Debeljak, Tim Kolar, Maks Frančeškin
Kanu, moški: Blaž Cof, Luka Žganjar, Peter Žnidaršič, Simon Hočevar
Kanu dvosed: Peter Žnidaršič in Luka Žganjar, Simon Hočevar in Blaž Cof
Kajak, ženske: Ajda Novak