© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
02.06.2015 21:59:44

Roland Garros: Stara ali dobra?

Reuters

Na grand slamu v Parizu so znani prvi polfinalisti. V ženski konkurenci sta to Srbkinja Ana Ivanović in Čehinja Lucie Šafarova, v moški pa Švicar Stan Wawrinka in domači up Jo-Wilfried Tsonga.

Sedemindvajsetletna Srbkinja je v četrtfinalu s 6:3 in 6:2 premagala Ukrajinko Jelino Svitolino. Šafarova, ki je v osmini finala izločila lansko zmagovalko Rusinjo Marijo Šarapovo, se je uvrstila v prvi polfinale Roland Garrosa, potem ko je bila v četrtfinalu s 7:6 (3) in 6:3 boljša od Španke Garbiñe Muguruze. Ivanovićeva se je v polfinale grand slama uvrstila prvič po letu 2008, ko je osvojil Roland Garros. Sicer bo to njen peti nastop med zadnjo četverko na največjih teniških turnirjih. V Parizu je bila v polfinalu že leta 2007 in 2008, v Wimbledonu leta 2007 in leta 2008 v Melbournu. 

ivanovic re
Reuters

"Ne vem, ali naj bom vesela ali to pomeni, da sem stara. Težko je bilo igrati. Veter je bil močan, žogica je odskakovala, ostala pa sem mirna in več uporabljala noge," je po tekmi dejala Ivanovićeva, ki jo je s tribun bodril nemški nogometni zvezdnik Bastian Schweinsteiger. "Neverjetno je, da sem v polfinalu. Težko opišem svoje občutke. Navdušena sem in pripravljena na Ano," je povedala Šafarova, ki lahko postane prva levoroka igralka z pariško lovoriko po Monici Seleš leta 1992.

wawrinka re
Reuters

Wawrinka, zmagovalec lanskega OP Avstralije, je s 6:4, 6:3, 7:6 (4) premagal rojaka Rogerja Federerja. Drugi igralec sveta in prvak iz leta 2009 Federer je proti Wawrinki izgubil šele tretjič, premagal pa ga je 16-krat. Wawrinka bo prvič igral v polfinalu OP Francije. Tsonga je bil s 6:1, 6:4, 4:6, 3:6 in 6:3 boljši od Keja Nišikorija, ki se je sicer kot prvi Japonec po 82 letih uvrstil v četrtfinale Roland Garrosa. "To je bil moj najboljši dvoboj na pesku, občutek je izjemen. Razmere so bile težke, močno je pihalo, toda verjel sem vase, odigral sem izjemno. Igram dober tenis, zadovoljen sem, da sem prvič v polfinalu Pariza," je menil Wawrinka.

"Bilo je težko. Začel sem zelo dobro, nato je prišlo do nesreče. Slišim, da ni huje poškodovanih, zato sem vesel. Dobro sem serviral, zelo dobro v petem nizu, ko sem spreobrnil potek v svojo korist," je razložil Tsonga.

tsonga re
Reuters

Preostali polfinali Roland Garrosa bodo na sporedu danes. Italijanka Sarra Errani se bo pomerila z Američanko Sereno Williams, Švicarka Timea Bacsinszky proti Belgijki Alison Van Uytvanck, v moškem delu turnirja pa bo poleg velikega obračuna med Đokovićem in Nadalom, Andy Murray igral proti Špancu Davidu Ferrerju.