© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
02.06.2015 10:55:26

Umazane igre in vroča jesen

Drago Wernig - TAKA

Trenutno so med moštvenimi športi eni od najbolj vročih nedvomno odbojkarji in odbojkarice, ki so v zadnjih dneh postali del evropske elite. Če k temu dodamo še svetovno prvenstvo za mladince, potem nas nedvomno čaka odbojkarsko obarvana jesen.

Na eni strani imamo žensko odbojkarsko reprezentanco, ki je postavila nov mejnik in prestopila tisto mejo večnih udeleženk kvalifikacij do dejanske uvrstitve na evropsko prvenstvo. Preveč bi bilo pričakovati, da bi lahko v tako zahtevni skupini mešale štrene Nizozemski, Italiji in Poljski, ki so uveljavljena imena na odbojkarskem zemljevidu.

SPORED

- Evropska liga za člane: 3. julij do 9. oktober

- Svetovno prvenstvo mladincev (U21): 11. do 20. september (Mehika) 

- EP za članice: 26. september do 4. oktober (Nizozemska, Belgija)
 

- EP za člane: 9. do 18. oktober (Italija, Bolgarija)

Toda kar je v očeh ljubiteljev odbojke na sončni strani Alp pomembneje, je dejstvo, da je reprezentanca naredila korak naprej, da je na dveh tekmah premagala reprezentanco, ki je bila v veliki vlogi papirnatega favorita, da so se dekleta otresla tega bremena in da lahko na prvenstvu uživajo v tej novi vlogi.

"Ta uspeh je sad lanske evropske lige. Sestavila se je reprezentanca, s katero je užitek delati. Izkušene igralke, kot sta Katja Medved in Marina Cvetanovič, z užitkom prihajata na priprave, kar je naš največji uspeh, ki se je pokazal pri rezultatu," o tem meni selektor Bruno Najdič.

Da so Portugalci, ki redno nastopajo v svetovni ligi in nedvomno imajo izkušnje z največjih prvenstev, slabo prenesli slovensko zmago in še eno spremljanje prvenstva pred televizijskimi naslanjači, dokazujejo tudi številni dogodki med tekmo. Od pretiravanja portugalskega selektorja Huga Silve do umazanih igric celotnega vodstva ob klopi.

935-30-clanice
Drago Wernig - TAKA

Italijanski strokovni štab slovenske zasedbe je bil med in po tekmi deležen precej provokacij, predvsem kondicijski trener je moral ob igrišču ves čas poslušati opazke tekmečevega statistika: "Brez Mitje Gasparinija je vaša ekipa en navaden drek," je Portugalec ves čas momljal Italijanu, ki pa je ostajal miren in ga je na koncu vljudno pozdravil: "Se vidimo v Bolgariji. Oprostite, a boste vi tudi tam?" so bile besede Oscarja Bertija.

"Kar smo si želeli, smo storili. Ni pa bilo vse idealno, čaka nas veliko dela. Imamo veliko prostora za napredek in tudi časa, da reči izboljšamo. Zdaj se bomo nekoliko spočili, nato pa skozi evropsko ligo, ki jo želimo dobiti, začeli izboljševati našo igro. Meni je vseeno, kako igra kakšen posameznik, zame je pomembna samo ekipa. Ta je pokazala, da ji manjka zbranosti in na tem bomo delali,"
je o prihodnjih mesecih in o zadnji tekmi razmišljal Andrea Giani.