© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
24.08.2024 16:35:30

Mia Medved in Rok Šmit na SP do četrtega mesta

Sprinterja na mirnih vodah Mia Medved in Rok Šmit sta na svetovnem prvenstvu v Samarkandu v Uzbekistanu zasedla četrto mesto v konkurenci mešanih kajakaških dvojcev na 500 m, je v sporočilu za javnost zapisala Kajakaška zveza Slovenije. Prvenstvo v Uzbekistanu se bo končalo v nedeljo.

Primorsko-gorenjska naveza Medved/Šmit je letos v konkurenci mešanih dvojcev na 500 metrov že stala na stopničkah na tekmi svetovnega pokala v Poznanju, tokrat pa je zasedla četrto mesto in ponovila lanski rezultat iz Duisburga. Zmage sta se veselila Portugalca Teresa Portela in Messias Baptista.

Špela Ponomarenko Janić je dobro opravila kvalifikacijski nastop med kajakašicami na 200 m in se z drugim mestom neposredno uvrstila v nedeljski finale.

V konkurenci kajakašev na 200 metrov je Anže Urankar v dopoldanskem delu zmagal v svoji kvalifikacijski skupini in bil od tekmecev v skupini hitrejši za nekaj več kot tri desetinke. S tem je zanesljivo napredoval v popoldanski polfinale in se z drugim časom prebil v nedeljski finale.

Prvič v zgodovini svetovnih prvenstev v sprintu na mirnih vodah pa je bil na startu slovenski mešani četverec. Mia Medved, Anja Osterman, Anže Urankar in Rok Šmit po nastopu z usklajenostjo sicer niso bili najbolj zadovoljni, a so s tretjim časom napredovali v nedeljski finale.

Izmed slovenskih predstavnikov bo v nedeljo najprej v finalu B na 500 metrov veslal Matevž Manfreda (8.54 po slovenskem času), sledil bo A-finale ženskih kajakaških dvojcev na 200 metrov z Medved in Osterman (9.25), finale kajakašic na 200 metrov s Ponomarenko Janić (11.04), finale kajakašev na 200 metrov z Urankarjem (11.10) ter finale mešanih kajakaških četvercev na 500 metrov (11.32).

Povsem na koncu so na sporedu tekme na 5000 metrov, kjer bosta nastopila Ana Šteblaj (14.09) in Jošt Zakrajšek (14.39).