© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Milan Knez
Milan Knez
23.08.2024 12:36:55

Gremo gor na Škofljico

Franci Hrastar & OKS-ZŠZ

To so zapisali v baklopisu na spletni strani OKS-ZŠZ in res je slovenska bakla v zadnjih treh letih že drugič obiskala občino Škofljica; prvič na poti do Tokia in letos na poti do Pariza.

Zadnja postaja slovenske bakle v četrtek, 23. maja, je bila občina Škofljica. Sprejem je organizirala Športna zveza Škofljica s športnimi društvi s pomočjo in sodelovanjem občine Škofljica, Osnovne šole Škofljica, Redarstva SOU5G in še koga.



Prihod bakle na igrišče so spremljali vzkliki najmlajših, ki so jo spremljali skozi celotno občino. Na igrišču pred osnovno šolo Škofljica so se najprej odvili pozdravi Milana Kneza, predsednika Športne zveze Škofljica, Romana Brunška, ravnatelja Osnovne šole Škofljica, in Primoža Cimermana, župana občine Škofljica. Sledil je kratek program, v katerem so nastopili Plesni krožek OŠ Škofljica, The Troubled Angels in mladi breakdance plesalci Alje Pleše. Baklo so po občini nosili člani ŠRD Škofljica, Taekwondo kluba Kang, ŠKD Frklje, kolesarja Gašper in Mihael Štajnar, Katja Kovačič, četvorka lokalnih skupnosti in gasilski podmladek. Na prireditvi sta bila prisotna tudi posebna gosta Miroslav Cerar in Mitja Petkovšek, ki sta z izbranimi besedami nagovorila vse, predvsem pa mlade športnike.



Iskrena hvala in zahvala vsem in vsakemu posebej za vašo pomoč, tistim, ki so baklo nosili, tekli ali pa nastopili v programu, občini Škofljica, Osnovni šoli Škofljica, Redarstvu SOU5G.



Fotografije in kratek filmski zapis si lahko ogledate na https://pariz2024.olympic.si/slovenska-bakla/za-obcine in na FB strani Športne zveze Škofljica.