© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
šu
šu
30.05.2015 08:57:56

V Markkleebergu danes polfinala

Arsen Perić

S petkovimi kvalifikacijami je v slovenski vrsti najboljše opravil kanuist Benjamin Savšek, poleg njega bosta na progi še Luka Božič in Anže Berčič.

Polfinali kanuistov, kanuistk in kajakašev bodo na sporedu od 9. ure naprej, od 13.30 naprej sledi finale, nato pa od 16.15 naprej še moštvene vožnje za kolajne.

Poleg kanuistov bosta danes med kajakaši v lovu za najvišjimi mesti še kajakaša Peter Kauzer in Simon Brus. Slednjima se bo na ekipni preizkušnji pridružil še Janoš Peterlin, ki se med posamezniki ni prebil v polfinale. Ekipno preizkušnjo bodo opravili tudi kanuisti.

V nedeljo bodo polfinale vozili dvojci, Božiču se bo v čolnu pridružil Sašo Taljat, polfinale pa čaka še kajakašico Uršo Kragelj, ki bo v ekipni vožnji združila moči z Evo Terčelj in Ajdo Novak, ki se jima ni uspelo prebiti v posamični polfinale. Svoj nastop na prvenstvu je že v petek v kvalifikacijah zaključila tudi kanuistka Nina Bizjak.

Taljat, ki je v petek v dvojcu z Božičem v kvalifikacijah zasedel 12. mesto in bo v polfinalu veslal v nedeljo, je razmere na progi ocenil kot težavne, saj tekmovalcem in tekmovalkam nekoliko nagaja tudi veter. Primorska veslača sta na lanskem EP na Dunaju osvojila bronasto odličje, čeprav forma v tem delu sezone še ni na vrhuncu, pa znova spadata med favorite za najvišja mesta, sta namreč aktualna svetovna prvaka.

"Dobro se ujameva na treningih, v redu sva trenirala. Sam imam nekoliko manj zahteven program, saj ne nastopam v enojcu. Bomo videli kako bo, čeprav za EP nismo posebej dvigovali forme, saj nas septembra čaka še SP, kjer se bodo delile olimpijske kvote, pa meniva, da lahko odveslala na visoki ravni," je po petkovih kvalifikacijah dejal Taljat.