© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
mu
mu
29.05.2015 21:47:21

Nemec najhitrejši na uvodni

Reuters

Z uvodno hitrostno preizkušnjo, superspecialom ob Velenjskem jezeru, se je danes začel reli Velenje Saturnus.

Na dirki, ki letos ob 30. jubileju prevzema tudi vlogo izvedbe največjega relija v Sloveniji, Saturnus, bo glavnina dogajanja v Velenju in oklici v soboto, danes je bil najhitrejši Nemec Hermann Gassner (Mitsubishi Lancer EVO X).

Razlike na kratkem, le štiri kilometre dolgem "brzincu", so bile majhne, najbližji domači zasledovalec je Darko Peljhan (Mitsubishi Lancer EVO IX), ki zaostaja le devet desetink, tretji pa je državni prvak Aleks Humar (Renault Clio R3T) z 1,6 sekunde zaostanka.

Reli v Velenju in okolici, danes je startalo 74 posadk, se bo nadaljeval in končal v soboto. Na sporedu bo še 15 hitrostnih preizkušenj v skupni dolžini 150 kilometrov, cilj bo zvečer v Velenju.

Letos velenjski reli šteje tudi za točke evropskega prvenstva, ker so prireditelji na prošnjo slovenske krovne zveze AŠ 2005 prevzeli tudi izvedbo relija Saturnus, ki ga zaradi umika pokrovitelja niso več mogli izvesti v Ljubljani. Fuchs Saturnus reli Velenje, kot je uradni naziv dirke, pa je sicer druga preizkušnja v koledarju DP od šestih.