© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
29.05.2015 20:34:22

Nimam zvezdnic, imam pa pravo ekipo

Drago Wernig - TAKA

Za Bruna Najdiča je bila zmaga nad Francozinjami in uvrstitev na evropsko prvenstvo eden od najslajših trenutkov v trenerski karieri.

"V samo tekmo nismo vstopili tako dobro kot je bilo morda videti. Za tak začetek je krivo predvsem veliko število napak, ki so jih storile Francozinje. Nas je ta prvi niz nekoliko uspaval, saj so igralke dobile občutek, da bo tekma ves čas potekala v enakem ritmu. A takoj, ko so nasprotnice dvignile raven igre, smo zašli v težave. Na srečo smo v drugem nizu igrali do konca, kar nas je znova dvignilo in po mojem mnenju tudi pripeljalo do zmage v tretjem nizu in evropskega prvenstva," so bile prve besede presrečnega selektorja, ki je že po koncu 2. dela kvalifikacij poudarjal, da so dekleta naredila korak naprej in da nastop na evropskem prvenstvu ne nedosegljiv cilj. To je izkušeni strateg tudi dokazal.

"Rad bi še dodal, da so dekleta oddelala fantastične štiri tedne priprav in tako v Franciji kot danes se je pokazalo, da imamo ekipo, ki ne sloni le na nekaj posameznicah, ampak imamo ekipo, ki je res prava ekipa. V Franciji je dobro šlo enim igralkam, v Mariboru spet drugim. Punce se zares dobro dopolnjujejo in prav ta širina je tisto, kar je v tem trenutku zame najpomembnejše," je še pristavil.