© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
db
db
12.03.2015 01:01:01

O prvaku LIBL odločila zadnja krogla

db

Igralke italijanskega Buttrija so v finalni tekmi mednarodne ženske lige LIBL v Mariničih na Hrvaškem z rezultatom 9:7 premagale ekipo Kolektorja iz Idrije in s tem že drugo leto zapored osvojile naslov najboljše ekipe lige LIBL.

Srečanje med ekipama Buttrija in Kolektorja se je začelo s hitrim vodstvom Italijank, ki so po uvodnih igrah povedle s 6:2 in nato po zmagi nekdanje slovenske reprezentantke Helene Ludvik proti Sari Jenčič v igri v krog s 27:20 povečale svojo vodstvo že na prednost šestih točk. Vendar se Idrijčanke pri rezultatu 2:8 niso predale in so se v nadaljevanju z zmago Jelke Vrhovec v igri posamezno proti Barbari Zurini s 13:7 in z zmago idrijske trojice Nine Volčina, Polone Zule in Agice Miklavčič z 9:7 povsem približale Italijankam. Ker sta bili tudi Petra Pivk Lukančič in Tinka Novak v igri dvojic proti sestrama Venturini ves čas v rezultatski prednosti, je bilo pričakovati, da se bo srečanje med Buttrijem in Kolektorjem končalo z remijem in da bo o zmagovalcu lige LIBL odločal podaljšek. A žal do tega ni prišlo, saj je Venturinijeva prav z zadnjo kroglo izenačila rezultat v igri dvojic na 9:9, kar je tudi pomenilo končno zmago Buttrija z 9:7 in ubranitev naslova prvakinj lige LIBL, ki so ga osvojile tudi v preteklem letu.
 
Zelo razburljivo in polno preobratov je bilo tudi polfinalno srečanje med vodilnima slovenskima ženskima ekipa, ljubljanskim Krimom in Kolektorjem. Po uvodnih igrah so povedle igralke Kolektorja z delnim izidom 4:0, nato pa so v nadaljevanju s tremi zaporednimi zmagami prešle v vodstvo Krimovke. Ker sta se igri natančnega zbijanja končale z delitvijo točk, so Ljubljančanke pred zadnjo disciplino vodile z 8:6. Nato pa sta Nina Vončina in Petra Pivk Lukančič v štafetnem zbijanju s 30:28 premagali sestri Tadejo Sodec in Nino Kozjek in srečanje se je po rednem delu končalo z neodločenim rezultatom 8:8. Zato je o zmagovalcu tekme in finalistu letošnje lige LIBL odločala podaljšana igra, ki so jo z izidom 3:1 dobile Idrijčanke in se uvrstile v finale.
 
Mednarodna ženska liga LIBL poteka že tretjo sezono zapored in vključuje najboljše ženske ekipe sosednjih držav Hrvaške, Italije in Slovenije. Liga je bila ustanovljena z namenom popularizacije ženskega balinanja na teritoriju sosednjih držav. Z napredkom, ki se kaže iz leta v leto, odličnimi rezultati in udeležbo, po eni strani izkušenih in prekaljenih igralk, med katerimi so tudi številne reprezentantke, in po drugi strani z množičnostjo mladih perspektivnih igralk, je vsekakor opravičila svoj obstoj. Zato je Miha Sodec kot pobudnik in gonilna sila mednarodne ženske lige LIBL, prepričan, da bo prihodnja četrta sezona še boljša in kvalitetnejša in da bo postala nadgradnja državnih lig v posameznih državah
 


Polfinale
Kolektor Idrija - Krim  8.8  (3:1)
Buttrio - Mariniči  10:6
 
Finale
Buttrio - Kolektor Idrija  9:7