© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
11.03.2015 18:23:58

Malori sekundo pred Cancellaro

vszi

V Lido di Camaioreju se je začela kolesarska dirka od Tirenskega do Jadranskega morja.

Uvodni, 5,4 kilometra dolg posamični kronometer je dobil Italijan Adriano Malori, ki je bil za sekundo hitrejši od Švicarja Fabiana Cancellare, tretje mesto je zasedel Belgijec V Lido di Camaioreju se je začela kolesarska dirka od Tirenskega do Jadranskega morja. , ki je zaostal dve sekundi.

Med Slovenci je bil najboljši Kristijan Koren, z zaostankom 19 sekund je zasedel 58. mesto. Luka Mezgec je zaostal 29 sekund in se uvrstil na 98. mesto. Luka Pibernik je bil 104. (+0:43).

"Za mano je enkraten dan. Fabian Cancellara je v takih vožnjah na čas najboljši na svetu, biti hitrejši od njega je super dosežek. Tega nikakor nisem pričakoval, saj mi ovinkasta proga nikakor ni ustrezala. Več sem se nadejal od drugega, bolj ravnega in manj tehnično zahtevnega kronometra dirke, ki bo imel velik vpliv tudi na končni vrstni red. Dan je še popolnejši, ker bom vsaj eno etapo nosil tudi majico vodilnega," se je po zmagi smejalo kolesarju Movistara, ki pa na končno zmago ne računa.

Kot sam pravi, se bo zanjo boril njegov moštveni kolega Kolumbijec Nairo Quintana, ki ga podobno kot njegovega največjega konkurenta in lanskega zmagovalca Alberta Contadorja tokrat ni bilo med najboljšimi.

Dirka bi se morala sicer začeti z 22 kilometrov dolgim ekipnim kronometrom, toda organizatorji so se zaradi varnostnih razlogov (slabega vremena in nevarnih cest) odločili za krajši posamičen kronometer.

IZIDI
 1. Adriano Malori (Ita/Movistar)         6:04
 2. Fabian Cancellara (Švi/Trek)         +0:01
 3. Greg Van Avermaet (Bel/BMC)           0:02
 4. Maciej Bodnar (Pol/Tinkoff)
  . Matthias Brandle (Avt/IAM)
 6. Daniel Oss (Ita/BMC)                  0:04
 7. Ramunas Navardauskas (Lit/Cannondale) 0:05
 8. Stephen Cummings (VBr/MTN)            0:06
 9. Peter Sagan (Slk/Tinkoff-Saxo)
10. Johan Le Bon (Fra/FDJ)                0:08
...
58. Kristijan Koren (Slo/Cannondale)      0:19
122. Luka Mezgec (Slo/Alpecin)            0:29
166. Luka Pibernik (Slo/Lampre)           0:43