© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zu
zu
11.03.2015 15:29:45

Štiri kolajne na mladinskem SP

vszi

Slovenska mladinska smučarska reprezentanca je na mladinskem svetovnem prvenstvu v Hafjellu na Norveškem vknjižila vrhunske rezultate.

 Slovenija je po superveleslalomski in superkombinacijski tekmi zahvaljujoč Mihi Hrobatu in Štefanu Hadalinu bogatejša za štiri kolajne - zlato, dve srebrni in bronasto.

Novopečeni prvak Hrobat, sicer 36. z veleslalomske tekme, je bil tokrat na superveleslalomu uspešnejši od reprezentančnega kolega (Štefan Hadalin je bil na veleslalomu najboljši Slovenec, osvojil je 13. mesto) in ga je prehitel za prav toliko stotink - 36. Na odru za zmagovalce se jima je pridružil Švicar Loic Meillard, ki se je na progi pomudil še toliko stotink več od Hadalina, kot mesto, ki ga je Štefan dosegel na uvodni tekmi, torej 13 (+0.53).

Odlične predstave v drugi najhitrejši disciplini sta Hadalinu in Hrobatu prinesli tudi odličji v superkombinaciji. Hadalin je po torkovem šestem mestu na slalomu danes osvojil srebro, Hrobat, ki je bil deveti pa je prišel do brona.

Med 88 nastopajočimi sta na superveleslalomu nastopila tudi Jakob Špik in Aljaž Dvornik, ki sta z zaostankoma 1,80 in 1,82 osvojila 27. in 28. mesto, malce čez sredino lestvice (tekmo je končalo 82 tekmovalcev), na 44. mestu in z zaostankom 2,74, pa je tekmo končal Ven Florjančič, medtem ko je Sergij Robič delil usodo še drugih petih tekmovalcev, ki so odstopili.