© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
11.03.2015 13:46:49

Danes še brez Teje

tš/SZ

Po dveh dneh premora se bo s žensko individualno preizkušnjo na 15 kilometrov nadaljevalo svetovno prvenstvo v finskem Kontiolahtiju, kjer vreme prirediteljem še naprej nagaja.

Čeprav je včeraj temperatura tudi čez dan prvič padla na okoli ledišča, tekmovalce še vedno spremljata dež in veter, takšne razmere pa naj bi bile tudi v času današnje tekme. Za Tejo Gregorin, ki je pretekli petek le dopotovala na prizorišče, bi bil nastop na daljši razdalji v teh okoliščinah še prenaporen, saj ji je gripa pobrala preveč moči. Odkar je na Finskem, še ne trenira na vso moč, trener Uroš Velepec pa upa, da bo lahko kolikor toliko normalno opravila vsaj svojo predajo na petkovi štafeti.

Tako so tudi za danes pričakovanja usmerjena predvsem v Andrejo Mali, ki je v soboto prijetno presenetila z osmim mestom v sprintu, ki mu je nato dodala še 20. mesto v zasledovanju. Velepcu se ne zdi nemogoče, da bi se takšnemu dosežku lahko približala tudi danes: "Andreja je tekaško očitno v dobrem stanju, na individualni tekmi pa ob minutnem pribitku za vsak zgrešen strel odloča predvsem streljanje. Ker tudi za tekmo spet napovedujejo dež in veter, so napovedi precej nehvaležne. Upam, da bodo na progo res nanosili nov sneg, tako da bodo razmere normalne." 

Tekma, na kateri bosta nastopili še Anja Eržen in Urška Poje, se bo začela ob 17.15, ob isti uri pa jutri tudi moška individualna preizkušnja na 20 kilometrov, ko naj bi se veter umiril in razmere izboljšale, kar je tudi za našega favorita Jakova Faka vsekakor spodbudna novica.