© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sm
sm
09.12.2014 17:46:27

Rednak, Čaušević in Borčnik še naprej neporaženi

sm

Balinarski spored v Italiji kljub prazničnemu decembru poteka nemoteno. Vrh lestvice v serie A še vedno drži Pontese, ki je tudi po zaslugi razpoloženih slovenskih balinarjev gladko slavil na gostovanju.

Zmagovalno serijo so balinarji Ponteseja nadaljevali tudi v četrtem krogu elitnega balinarskega ranga v Italiji. Domača Val Merula se je izkazala kot nedorasel tekmec za vodilno moštvo prvenstva, ki je gladko slavilo z 18:6. Gostje so po uvodnem delu tekme povedli s 7:1, dve točki pa sta z zmago v igri dvojic prispevala tudi Zoran Rednak in Jasmin Čaušević. V tekaških disciplinah je bil ponovno na svojem nivoju Aleš Borčnik, ki je v hitrostnem zbijanju zadel 42 krogel, v štafeti pa skupaj s Stefanom Pegorarom kar 56. Dvoboj je bil tako odločen še pred zadnjim delom dvoboja, v katerem je Rednak klonil v igri posameznikov, Čaušević pa remiziral v igri dvojic v krog.

Precej težje delo je v domači dvorani imel Borgonese proti žilavim balinarjem Masere, ki so klonili šele v končnici. Ob zmagi Jureta Kozjeka v igri v krog so domačini povedli s 6:2, Erik Petrič pa je ob uspešnem nastopu z Matteom Mano v štafeti (51 točk) še povišal prednost Borgoneseja. V zadnji del tekme so domačini vstopili z vodstvom z 10:6, ki so ga ob uspešnih nastopih Kozjeka in Petriča še povišali ter na koncu slavili s 15:9 in se prebili na peto mesto.

V serie B je praznih rok na gostovanju pri Pederobbi ostala Canova, ki jo je pokopal slab začetek, v katerem so si Klemen Podgoršek, Primož Brezovec, Gregor Sever in novinec v moštvu Senad Ramić nakopali zaostanek 0:10. Nadaljevanje je bilo precej bolj izenačeno, v zadnjih igrah pa so domačini z malce sreče ohranili prednost in zmagali s 14:10.