© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
08.12.2014 21:57:02

SZS s koledarjem nad finančno stisko (video)

youtube

Člani smučarskih reprezentanc so našli odgovor za hudo finančno stisko, v kateri so se znašli.

Alpski smučarji, med njimi Ilka Štuhec, Ana Drev, Maruša Ferk, Rok Perko in Andrej Šporn, so stopili pred fotografski objektiv in izdali koledar za prihodnje leto. Vsa pridobljena sredstva bodo namenjena sofinanciranju programov alpskih smučarjev.

Dobrodelni koledar slovenskih alpskih smučark in smučarjev za leto 2015 je izšel danes, 8. decembra, ko so v ljubljanski Cvetličarni tudi pripravili uradno predstavitev. Gre za lep koledar. Alpski smučarji so uspešno prevzeli manekensko vlogo, smučarske drese zamenjali za bolj konvencionalna in klasična oblačila.

Slike je posnel in izbral fotograf Dragan Arrigler, ki je bil navdušen nad profesionalnim pristopom tekmovalcev, ki so upoštevali njegova navodila, bili čim bolj naravni pred objektivom, kar se vidi tudi na kakovosti končnega izdelka. Tako so za snemanje potrebovali le tri snemalne dni.

Izdajatelj koledarja je Smučarski klub ASK Triglav Kranj. Predsednik kluba Roman Meško je najširšo javnost pozval k podpori njihovim prizadevanjem za razvoj slovenskega alpskega smučanja: "Žarnica se je prižgala pred poldrugim mesecem, potem je bilo treba hitro delati, da ne ugasne. Računamo na prijatelje, podpornike, družine, staršev sicer ne moremo še bolj obremenjevati, kot jih že zdaj, ker so tako ali tako največji podporniki tako mlajših kot starejših alpskih smučarjev. Vsak, ki bo kupil in prispeval, je dobrodošel. To je pionirski projekt fundacije alpskega smučanja v ustanavljanju, s katero mislimo zbirati sredstva in pomagati alpskim smučarjem."

Cena koledarja je 20 evrov z vključenim davkom. Koledar bo mogoče naročiti prek spleta, na voljo pa bo tudi v prosti prodaji v trgovinah s športno opremo ter v klubih.

Kot "mister januar" je na prvi strani koledarja predstavljen Rok Perko, nekdanji mladinski svetovni prvak v smuku in podprvak v superveleslalomu, ki se je s smukaško ekipo pravkar vrnil z nič kaj uspešne severnoameriške turneje svetovnega pokala: "To fotografiranje je bila zanimiva in super izkušnja, zelo profesionalno je vse potekalo, fotografije so namreč nastale pod očmi in rokami mojstra. Vem, da smo vsi bolj povprečni po lepoti, ampak vseeno upam, da bomo zadosti lepi za prodajo, da bi se potem tudi nekaj nabralo za dodaten sklad, iz katerega se bodo financirali članski in mladinski programi ter programi invalidov smučarjev."

Uradne predstavitve so se udeležili le člani moške ekipe, ženski del se je namreč iz Amerike nemudoma odpravil na naslednje tekme svetovnega pokala, ki bodo v švedskem Aareju.