© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
db
db
07.12.2014 14:45:10

Ločani jesenski prvaki

Balinarji Košane
Balinarji Košane
db

Z odigranim sedmim krogom se je končal jesenski del tekmovanja v balinarski superligi. Po prvem delu je z maksimalnim številom osvojenih točk v vodstvu Lokateks Trata, na zadnjem mestu pa bo prezimila Košana.

V 7. krogu superlige so gostujoče ekipe osvojile zgolj eno točk. To je uspelo Košani na gostovanju pri Krimu. Uspeh Košancev niti ni presenetljiv, ob dejstvu, da je tik pred zadnjim jesenskim krogom krimovce zapustil njihov ključni igralec Senad Ramič, ki bo odslej igral v Italiji. Košanci so ponujeno priložnost s pridom izkoristili in proti oslabljenim Ljubljančanom povedli že po uvodnih igrah, da bi nato po igrah zbijanja svojo prednost povišali že na štiri točke naskoke. A Ljubljančani so se iz povsem izgubljenega položaja vrnili v zadnji tretjini tekme, ki so jo dobili z delnim izidom 6:2 in tako prišli do pomembne točke in neodločenega rezultata 13:13.
 
Lokateks Trata je po pričakovanju z visoko razliko premagala oslabljeno Luko Koper. Če so bila srečanja med Ločani in Koprčani še do nedavnega derbiji, ki so odločali o naslovu državnega prvaka, smo bili tokrat priče igri mačke z miško. Edini dve točki je za Koprčane osvojil Gregor Moličnik, ki je v natančnem zbijanju z rezultatom 20:13 premagal nekdanjega soigralca v slovenski reprezentanci Damjana Sofronievskega. Pri Lokateks Trati so k visoki zmagi s po tremi zmagami prispevali kar štirje igralci.
 
Lokalni derbi med Hrastom in Skalo si je ogledalo več deset gledalcev, ki pa so bili po končanem dvoboju sosedov s Krasa razočarani. Predvsem navijači Skale so od svojih varovancev pričakovali mnogo več, kot zgolj 6 od možnih 26 točk. Edine točke za Skalo sta osvojila mladinska reprezentanta Simon Požar in Matija Povh, medtem ko so pri Hrastu po tri zmage prispevali Marko Švara, Martin Zdovc in Anže Petrič. Slednja dva sta navdušila v štafeti z odličnim izidom 53 točk.
 
Planina Ribnikar AS, ki je začela tekmo v gosteh pri Anteni Portorož pod vtisom med tednom izgubljene tekme za zeleno mizo proti Luki Koper in v odsotnosti svojega ključnega igralca Jaka Stenovca, ni bila enakovreden tekmec gostiteljem z Belega Križa. Antena je začetno prednost štirih točk po uvodnih igrah samo še stopnjevala in na koncu prepričljivo slavila s 14 točkami razlike. Pri Anteni sta se s po tremi zmagami odlikovala Marko Škerjanc in Robert Kontič, pri Planini pa so k izkupičku skromnih šestih točk po eno zmago prispevali Sašo Štular, Jaka Kosirnik in Matjaž Dobnikar.
 
Po enomesečnem premoru bodo superligaši z drugim delom tekmovanja nadaljevali 17 januarja.
 
V nedeljo, 14. decembra, pa bo v balinarski dvorani v ljubljanski Šiški na sporedu 3. memorial Jožeta Rebca, posvečen pred tremi leti preminulemu dolgoletnemu predsedniku Balinarske zveze Slovenije. Na memorialu bo nastopilo 10 četvork iz vseh območnih balinarskih zvez in ekipi veteranov ter balinarskih sodnikov. V času memorialnega turnirja bodo v balinarski dvorani Šiška razglasili balinarja leta in podelili priznanja najboljšim slovenski balinarjem v letu 2014 v kategoriji članov, članic, mladincev in dečkov.

Izidi 7. kroga
Krim - Košana 13:13, Lokateks Trata - Luka Koper 24:2, Hrast - Skala 20:6, Antena Portorož - Planina Ribnikar AS 20:6
 
Vrstni red
Lokateks Trata 14, Hrast 11, Krim 7, Antena Portorož in Skala po 6, Planina Ribnikar AS 5, Luka Koper 4, Košana 3