© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bu
bu
07.12.2014 12:05:54

Slovenski tabor razveselila tudi Velenškova

Arsen Perić

Anamari Velenšek je z današnjim tretjim mestom v kategoriji do 78 kg uspešno zaključila nastop slovenskih judoistk in judoistov na enem najmočnejših turnirjev za svetovni pokal v judu, tekmovanju za Tokio grand slam, na katerem je tekmovalo kar 419 judoistk in judoistov iz 65 držav.

Velenškova je bila v prvem kolu prosta, nato je z iponi premagala Južno Korejko Yujin Park ter Rusinjo Anastazijo Dimitrijevo. Za vstop v finale je izgubila z Japonko Ruiki Sato, vendar je potem še zbrala dovolj moči in za bronasto medaljo učinkovito z iponom premagala Japonko Akari Ogato.

Brez uvrstitve je ostala v kategoriji do 78 kg Klara Apotekar, ki je najprej premagala Tajvanko Szu-Chu Wangovo, v drugi borbi pa je izgubila proti poznejši zmagovalki Američanki Kayli Harrison.

Od fantov je zadnji dan nastopil samo Mihael Žgank v kategoriji do 90 kg, ki je že v prvi borbi izgubil z Azerbejdžancem Mamadalijem Mehdijevim in ostal brez uvrstitve.

Slovenski judoisti po zaslugi zlate Tine Trstenjak, bronaste Ane Velenšek in sedmega Rokija Drakšiča Tokio zapuščajo kot peta najboljša ekipa. S tem so na najboljši možni način zaključili še eno zelo uspešno tekmovalno leto slovenskega juda.