© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
I.L.
I.L.
06.12.2014 21:11:02

Mariborčanke slavile petič zapored

Iza Mlakar
Iza Mlakar
Drago Wernig - TAKA

Mariborske odbojkarice so v srednjeevropski ligi slavile še petič zapored. Potem ko so v prvi tekmi pred svojimi gledalci Sparkasse premagale s 3:1, so bile tokrat boljše s 3:0.

Z izjemo prvega niza so bile slovenske prvakinje občutno boljše od gostiteljic. V prvem nizu je Celovčankam šlo kot po maslu. Izrabile so neodločno igro Mariborčank in ob prvem tehničnem odmoru vodile 8:5, prednost treh točk pa obdržale tudi ob drugem tehničnem odmoru. V nadaljevanju je mariborske vrsta zaigrala bolj zanesljivo, ob dobrem sprejemu je izpeljala tudi nekaj uspešnih napadov in prednost gostiteljic se je začela taliti. Pri 23:23 so gostje osvojile še dve točki in niz.

V nadaljevanju tekme so Štajerke zagospodarile na igrišču. Z domiselnimi akcijami so nizale točke kot za šalo in si hitro priigrale občutno prednost, ob drugem tehničnem odmoru je ta znašala kar osem točk. Vsi poskusi domačih odbojkaric, da bi zaustavile nalete razpoloženih tekmic, so bili zaman, tako da so do konca niza osvojile le pičlih enajst točk.

So pa uvodne minute tretjega niza spet obetale izenačeno igro, kajti Celovčanke so povedle z 8:6. Toda ko je mariborska ekipa spet pritisnila na plin, se je razmerje moči na igrišču občutno spremenilo in ob drugem tehničnem odmoru je bilo 16:12 za mariborske bankirke. Te so v nadaljevanju še stopnjevale ritem igre in brez težav opravile z gostiteljicami.

"Z izjemo prvega niza sem z igro naših odbojkaric zadovoljen. Dobro so sprejemale in organizirale napade, poleg tega pa so naredile zelo malo napak. Zmaga je dobra popotnica pred prvo tekmo osmine finala tekmovanja za pokal Cev," je povedal trener Nove KBM Branika Bruno Najdič.

Sparkasse Celovec - NKBM Branik 0:3 (-23, -11, -16)

Sparkasse Celovec: Baumgartner, Schmerlaib 6, Gschoepf, Müller 9, Bajde 1, Duller 1, Holzer 6, Epure, Torker, Milosavljević 11, Eichholzer 1, Freller.
Nova KBM Branik: Mlakar 17, Potokar, Kaučič 11, Ajnihar, Sužnik, M. Planinšec, Najdič 3, S. Planinšec 9, Sobočan 8, Pintar, Eržen.