© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
am
am
06.12.2014 19:45:55

Odšel na Tajsko in se vrnila s Tajskega

Nekoč eden največjih moških seks simbolov v ZDA, ki je že vrsto let znan kot izrazit ekscentrik, je pri 65 letih postal ženska.

Mnogi pravijo, da kot atlet ni mogoče biti bolj priljubljen, kot je bil Bruce Jenner po tem, ko je leta 1976 na olimpijskih igrah v Montrealu osvojil zlato odličje v deseteroboju. Zaostajal je le za največjimi zvezdniki tipično ameriških moštvenih športov, pa tudi z njimi se je v marsikaterem pogledu lahko primerjal. 

S 190 centimetri, 90 kilogrami in izklesanim telesom je bil v očeh nežnejšega spola eden najbolj zaželenih Američanov, v očeh starejše generacije pa je bil s svojim obrazom "pridnega fanta" in s svojim vzornim javnim nastopom nekakšen idealen zet. Nič čudnega, da mu je marsikatero podjetje celo dalo prednost pred košarkarji in igrali ameriškega nogometa.

Snemal je reklame, njegove fotografije so krasile tako najstniške spalnice kot škatle s kosmiči, v športnih arenah pa so navdušenci občudovali njegovo kombinacijo surove moči in lahkotnosti. "Ne prej ne potem ga ni bilo atleta, ki bi hkrati tako energično metal kopje in tako lahkotno tekem na srednjih progah," pravijo mnogi, poklon njegovi pregovorni športni vsestranskosti pa je v tistem času prišel tudi v podobi simboličnega izbora na naboru za ligo NBA.

Simboličnega le do neke mere, saj je Jenner veljal tudi za odličnega košarkarja, nogometaša, plavalca in še kaj. Marsikdo je bil mnenja, da bi bil v svetovnem vrhu ne glede na to, katere discipline bi se lotil. In če bi tedaj kogarkoli v ZDA skušali prepričati, kaj se bo z njihovim junakom dogajalo v prihodnje, bi vas zagotovo imeli za popolnega izprijenca. Nekateri si zato nikoli ne bodo opomogli od šoka

Eni pravijo, da mu je slava stopila v glavo, drugi menijo, da mu je v glavo stopilo kaj povsem tretjega, le redki njegov življenjski slog razumejo in spoštujejo. Kakorkoli že, z leti je Jenner postal izrazit ekscentrik, zaslužil ogromne denarce z grotesknim pojavljanjem v najbolj nenavadnih resničnostnih šovih in postal eden tistih prav tako tipično ameriških zvezdnikov na povsem drugem polu.

Nekakšen resničnostni šov je bila (oziroma je še vedno) tudi njegova večmilijonska ločitev, enako velja za njegove plastične operacije, zdaj pa je šel še korak dlje. Danes so namreč prišle v javnost informacije o tem, da je dokončno izvedel spremembo spola, na katero je namigoval že z nekaterimi prejšnjimi posegi. Da, pri 65 letih je menda postal ženska.

Uradne potrditve še ni, saj naj bi prišla ... da, uganili ste, v resničnostnem šovu. Kamere naj bi namreč s tem namenom trasformacijo posnele, operacijo pa so po zagotovilu ameriških medijev opravili v zadnjih dneh na Tajskem. Gledanost je zagotovljena, novi milijoni prav tako, o zdajšnji karieri nekdanjega športnega idola pa si lahko mislite, karkoli si hočete.