© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
24.11.2014 15:04:08

Ko nemogoče postane mogoče

vszi

V Združenih državah Amerike odmeva zares imenitna poteza Odella Beckhama mlajšega.

Ne, ni sin Davida Beckhama, čeprav je Beckham mlajši. In čeprav se ukvarja z nogometom. Toda njegova žoga ni okrogla, ni se zapisal "soccerju". Odell Beckham mlajši je novinec v ameriškem nogometu. Letos je bil na naboru lige NFL izbran v prvem krogu, pridružil se je slovitim Giantsom iz New Yorka. Fant iz Louisiane je s tem uresničil svoje sanje, toda nato mu je nadaljevanje le-teh preprečila poškodba mišice. Čakanje na to, kdaj bo končno le dobil priložnost na velikem odru, je bilo mučno, ko ga je bilo konec, pa je Beckham mlajši nemudoma opozoril nase. Že ob debiju je postregel z zadetkom in potrdil svoj nesporen talent. Toda tisto, kar ga je izstrelilo v orbito, je šele sledilo.

Na tekmi z Dallasom je tik pred zadetkom postregel s potezo, za katero nekateri pravijo, da je celo ena najboljših in najbolj osupljivih v zgodovini tega športa. Ko mu je Eli Manning podal s 40 metrov, so bili gledalci prepričani, da Beckhamu ne bo uspelo. Visoka podaja se je zdela izgubljena, "tudi če bo žogo ujel, ga bodo branilci pravočasno ustavili", so bili mnenja številni. Toda 22-letnik je imel drugačne načrte. Iztegnil se je, kolikor se je lahko, ujel žogo in se še pravočasno vrgel čez črto za zadetek Giantsov.

TA ČLOVEK JE ŽIVAL
Njegova osupljiva poteza je jasno navdušila številne. Na twitterju se je javil LeBron James, komentator NBC-ja Cris Collinsworth je v navalu navdušenja dejal: "Naj to nekdo uglasbi! Kar mu je uspelo, je absolutno nemogoče. V mojem življenju nisem videl, da bi kdo bolje ujel žogo!" Niti trener Newyorčanov Tom Coughlin ni ostal ravnodušen: "Fant ima talent, ni dvoma. Velikokrat sem že videl, kako je nekdo z eno roko ujel žogo, toda nikdar na takšen način. Dejansko je že padal, a mu je vseeno uspelo." Tudi član Dallasa Dez Bryant je bil navdušen: "Ta človek je žival! Absurdno, kar mu je uspelo. Še nikdar nisem videl česa takšnega." Čeprav je novinec na sceni, so številni prepričani, da bomo zanj še slišali. Že tako ali tako pa je njegova življenjska zgodba zelo zanimiva.

RECEPT? DOLGI PRSTI!
Njegova mama Heather Van Norman je bila nekoč sila obetavna atletinja, njegov oče si je med študijem na Louisiana State University v domu sobo delil s Shaquillom O'Nealom in ga še danes kliče stric. Ko je zakon staršev razpadel, je njegova mama srečo našla v objemu Dereka Millsa, ki je leta 1996 na olimpijskih igrah v Atlanti osvojil zlato medaljo z ameriško štafeto v teku štirikrat 400 metrov. Skratka, njegovo otroštvo je bilo tako ali drugače povezano s športom in tudi uspešnimi športniki, zato niti ne čudi, da je prišel, kamor je. "Ampak rad bi bil še boljši. Upam, da to ne bo ostala moja najboljša poteza v karieri. Verjamem, da lahko postrežem še z marsičem," se je smejalo Beckhamu mlajšemu, ki je zatem še razkril, zakaj mu je uspelo: "Zaradi dolgih prstov! To imam po mami. Res imava dolge prste."