© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
am
am
23.11.2014 20:30:19

Grozljiv pokol na odbojkarskem turnirju

vszi

Terorizem se je danes dotaknil tudi športnih aren, in to na resnično grozovit način. Napadalec si je za tarčo izbral odbojkarsko tekmo v vzhodnem Afganistanu in ubil kar 45 gledalcev.

Vsaka smrt je tragedija, vsak teroristični napad grozodejstvo. A ker smo tako zelo vpeti v šport, nas napadi in smrti, ki so z njim neposredno povezani, dotaknejo še toliko bolj. Tako kot se nas je današnji, v katerem je ugasnilo tako veliko življenj in v katerem je bilo za nameček 56 huje poškodovanih. 

Čeprav živijo v nemirni državi, so se na vzhodu Afganistana po nekaj miru in sreče zatekli k športu, med drugim so ta konec tedna organizirali zelo dobro obiskan odbojkarski turnir na državni ravni. Na žalost pa se je našel bolan um, ki je združeno množico videl kot idealno tarčo za grozljiv čin. 

Pomešal se je med gledalce na eni od povsem polnih tribun in v času najbolje obiskane tekme med moštvoma iz rivalskih provinc sprožil silovito eksplozijo, ki je povzročila veliko razdejanje. Bomba je bila tako močna, da je v hipu ubila 45 ljudi, mnogi med poškodovanimi pa so v tako slabem stanju, da bi število žrtev utegnilo še narasti.

Da bi bila stvar še hujša, je bilo ravno na tej tribuni zelo veliko otrok in napadalec je tekmo stoje spremljal prav v neposredni bližini ene od največjih skupin. Čeprav še ni natančnih podatkov, naj bi bilo število žrtev prav med najmlajšimi največje, zaradi česar je dejanje vredno še toliko bolj rigorozne obsodbe.