© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
23.11.2014 12:57:56

Košana potopila Luko

db

V petem krogu superlige je novinec iz Košane v gosteh premagal Luko Koper in jo pahnil na zadnje mesto na lestvici, na katerem so bili dotlej prikovani prav Košanci.

Koprčani, ki so se v zadnjem tednu bolj ukvarjali z drugimi kot s sabo in z željo po osvojitvi točk za zeleno mizo, so nehote pozabili, da jim v goste prihaja zadnjeuvrščena Košana, ki pa je s prikazano igro v prvih štirih krogih dokazala, da ne gre za naivno ekipo, saj je kljub porazom v prejšnjih srečanjih pošteno namučila svoje nasprotnike.

Košana je že v uvodnih igrah proti Koprčanom dokazala, da tokrat na obalo ni prišla zgolj na izlet, temveč trdno odločena, da bo v dvoboju z neposrednim konkurentom z dna lestvice skušala osvojiti prve prvenstvene točke. Po začetnem rezultatu 5:3 za Košance in odmevni zmagi veterana Franca Morelja nad Gregorjem Moličnikom z 12:10 je Košana po disciplinah zbijanja, ki jih je dobila z delnim izidom 6:4, povedla s štirimi točkami razlike in jih potem po neodločenem rezultatu 4:4 v zadnji tretjini tekme tudi obdržala do končne zmage. S svojo prvo zmago v superligi je vsaj do nadaljnjega odstopila zadnje mesto svojemu nasprotniku.

V preostalih treh srečanjih petega kroga superlige, v Ljubljani med Krimom in Skalo, v Sežani med Hrastom in Anteno Portorož in v Škofji Loki med Lokateks Trato in Planino Ribnikar AS, so gostitelji prepričljivo slavili.

Krim je Skalo, pri kateri sta mladinska reprezentanta  Matija Povh in Simon Požar dosegla skupaj le tri točke, premagal z visokim izidom 21:5. Pri domačih sta k visoki zmagi s po tremi zmagami izdatno pripomogla  Senad Ramič in Žiga Šinkovec.

Hrast je odpravil Anteno Portorož in se z visoko zmago prebil na drugo mesto na lestvici. V igri mačke z miško smo bili priča vrhunskim rezultatom v disciplinah hitrostnega in štafetnega zbijanja. Anže Petrič je v hitrostnem zbijanju dosegel 44 točk, Martin Zdauc pa je ob izidu 41:41 osvojil točko proti Nikoli Đorđeviću. Petrič in Zdauc sta zmagala tudi v štafeti proti Lorisu Novaku in Sandiju Černetu z vrhunskim rezultatom 51:42.

V srečanju dotlej vodilnih ekip Lokateks Trate in Planine Ribnikar AS je praktično igrala ena sama ekipa. Lokateks Trata je vodila praktično od prve do zadnje minute srečanja. Pri zmagovalcih je po odlični igri izstopal Tadej Premru, ki je v igri v krog dosegel 30 točk, v natančnem zbijanju 20 točk ter v dvojicah v igri v krog skupaj z Damjanom Sofronievskim 43 točk. Škofjeločani so s svojo peto zaporedno zmago najbližjim zasledovalcem na lestvici ušli že za tri točke.

 
Superliga, 5. krog
Luka Koper - Košana 11:15, Krim - Skala 21:5, Hrast - Antena Portorož 20:6, Lokateks Trata - Planina Ribnikar AS 19:6
Vrstni red
Lokateks Trata 10, Hrast 7, Planina Ribnikar AS 7, Skala 6, Krim 5, Antena Portorož 2, Košana po 2, Luka Koper 1