© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sm
sm
24.11.2014 09:48:39

Oprešnik in Trobec praznih rok

sm

Medtem ko so si slovenski balinarji v italijanskem prvenstvu privoščili prost konec tedna, so moštva v hrvaški prvi ligi odigrala šesti prvenstveni krog, v katerem si favoriti niso privoščili spodrsljaja.

Derbi kroga je bil odigran na Marinićih nad Reko, kjer je gostovala Istra Poreč. Dvoboj so boljše odprli Istrani, ki so povedli s 3:5, za povišanje vodstva pa je poskrbel Joško Mardešić, ki je v hitrostnem zbijanju z 41:45 ugnal Gregorja Oprešnika. Domačine sta z zmagama vrnila v igro Joško Buterin in legendarni Dinko Beaković, a so gostje s pričakovano zmago v štafeti ponovno pobegnili na 7:11. V zadnjem delu tekme je slovenska naveza v dresu domačinov Toni Trobec - Gregor Oprešnik prišla do remija v dvojki, izjemno izenačeni pa so bili tudi preostali trije dvoboji. Ti so vendarle več veselja prinesli gostom, ki so na koncu slavili z 9:17 in se z Marinići izenačili na četrtem mestu prvenstvene lestvice.

Drugouvrščeni Vargon je v lokalnem obračunu na gostovanju pri Podhumu slavil s 17:9 in ohranil dve točki zaostanka za vodilnim Zrinjevcem, pri zmagi Rečanov pa je svoj delež z zmago v igri v krog prispeval tudi Dejan Tonejc.

Precej dela so imeli v domači dvorani proti splitski Nadi balinarji Tria iz Pazina, ki so po slabšem začetku zaostajali s 3:5. Ob izdatnem prispevku Davida Širclja so domačini prišli do preobrata in z dominantno predstavo v končnici tudi do zmage s 16:10 ter s tem ohranili tretje mesto na lestvici.