© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
26.05.2015 17:38:04

Benvenuta, Lana*

Arsen Perić

Oziroma pozdravljena, Lana. Po Evi Mori se je v Italijo odpravila še ena mlada in zelo nadarjena slovenska odbojkarica Lana Ščuka.

Komaj osemnajstletna mladenka, ki je zaznamovala finale letošnjega državnega prvenstva in tudi po njeni zaslugi so odbojkarice Calcita Volleyballa prišle do naslova prvakinj, se zdaj seli v Italijo. Da bo pot nadaljevala v tujini, je bilo bolj ali manj jasno že po finalu, vprašanje je bilo le, kam jo bo zanesla pot. 

Sprejemalka, ki je nase opozorila tudi v dresu najprej kadetske, nato pa še mladinske izbrane vrste, bo kariero tako nadaljevala v Italiji, natančneje v enem od najbolj odbojkarskem mestu na svetu, v Modeni. Slovenska odbojkarica, ki je svojo športno pot začela v ljubljanskem Vitalu, je z Modeno podpisala triletno pogodbo in takoj zatem strnila prve vtise: "Zelo sem zadovoljna, da sem postala del ene od najboljših italijanskih ekip in komaj že čakam, da bom zaigrala s tako dobrimi igralkami. Sploh si še ne predstavljam, kakšni bodo to občutki. V zadnji sezoni v Kamniku sem se naučila, kako med tekmo nadzirati svoja čustva. Bila sem ena najpomembnejših igralk v ekipi in od mene se je pričakovalo, da dosegam veliko število točk.  Prav zato sem pridobila veliko samozavesti in tudi samokontrole, torej dve stvari, ki v odbojki zelo veliko pomenita."