© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
29.12.2014 12:31:09

Tina Maze ima spet razlog, da ju pohvali

Pred dnevi je bila nad svojima koroškima rojakoma navdušena najboljša slovenska športnica zadnjih let Tina Maze, tudi tokrat pa ima razlog ali dva za to.

Tine Urnaut in Klemen Čebulj nadaljujeta z odličnimi predstavami v italijanskem prvenstvu. Po tem, ko si je laskavi naslov najboljšega igralca tekme prislužil kapetan slovenske reprezentance, je ta čast na zadnji tekmi letošnjega leta doletela še Čebulja. Njegova Ravenna je s 3:0 (-24, -23, -16) na gostovanju premagala Milan, mladi sprejemalec pa je za zmago prispeval 15 točk.

tina tweet



Zmage se je veselil tudi Mitja Gasparini z Verono, Izolan pa je k zmagoslavju s 3:0 (22, 20, 19) premagal Citto di Castello. Manj vesel je bil Alen Šket, ki je zdaj že tradicionalno zelo dobro odigral tekmo na mestu sprejemalca, močnejša je bila Perugia na čelu s Srbom Aleksandrom Atanasijevićem. Urnautova Latina je bila v zadnjem krogu prvega dela rednega dela prosta.

Prvih osem ekip po tem delu so si zagotovile igranje v četrtfinalu pokala, ki bo na sporedu 6. januarja, final four pa 10. in 11. januarja. Pari četrtfinala: Trentino - Piacenza, Perugia - Verona (M. Gasparini), Modena - Ravenna (K. Čebulj), Cucine Lube Treia - Latina (T. Urnaut).

Poleg italijanskega so aktivni tudi na Poljskem, kjer je bil odigran derbi med Asseco Resovio in Jastrzebskim. Alen Pajenk ni imel velikega razloga ta veselje, njegova ekipa je namreč v tretjem nizu povsem razpadla in klonila z 0:3 (-24, -20, -10). Pajenk je prispeval 4 točke.