© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jurij Završnik
Jurij Završnik
28.12.2014 21:54:23

"Nori" Štajerec

Reuters

Boštjan Kline je prvi Slovenec, ki je v tej sezoni dosegel smukaške točke. In to kako! Pridrvel je na 13. mesto na smuku v Santa Caterini.

Prvo zmago v svetovnem pokalu je dosegel Američan Travis Ganong, Kline pa se je iz ozadja, z visoko startno številko 50, prikradel v petnajsterico za prve smukaške točke slovenske moške ekipe v sezoni.

Mariborčan, nekdanji svetovni mladinski prvak v smuku in superveleslalomu iz Crans Montane leta 2011, se je prvič prebil med dobitnike točk po poškodbi, v svetovnem pokalu pa jih je osvojil sedmič v karieri. Boštjan je šel na zadnji tekmi v letu 2014 z "glavo na zabavo".

"Da, lahko bi tako rekli," se je smejalo simpatičnem mladeniču, ki je na edinem, četrtkovem treningu peljal slabo. "Martin Čater se je slabo počutil in ni peljal na treningu, sam pa sem bil v četrtek res zanič. Ampak dejali smo, da naj vseeno poskusim. Na startu sem imel precejšnji tremo, ki pa se je na poti do cilja razblinila. Proga je vzdržala, imeli pa smo dobre pogoje, take kot tekmovalci pred nami. A nič boljše. Rezultat pa je zame res prišel kot naročen, saj sem ga krvavo potreboval. Tudi na progi sem imel kar dober občutek, vendar pa sem imel takšne občutke že dostikrat, pa so nato v cilju prišla mesta 40 plus. Zato sem bil kar zelo vesel, ko sem pogledal na semafor in sem videl številko 13 ob svojem imenu. Nisem si mislil, da bi lahko posegel tako visoko," je bil dobre volje Mariborčan, ki je vedel, da lahko smuča dobro.

kline nm
Nikola Miljković

"Vedel sem, da lahko smučam dobro. Zakaj tega na tekmah nisem že prej pokazal? Verjetno zato, ker sam nisem verjel v to. Vse je v glavi in moja glava ni bila pripravljena na dobro smučanje. Preprosto nisem imel prave samozavesti."

NE MARAM MEST OB KONCU TRIDESETERICE
Cilji so še vedno enaki kot pred tem rezultatom, le da so zdaj bolj realno dosegljivi. Bo šel Boštjan v Kitzbühel zmagati? "Ne, ne oziroma zakaj pa ne," se je slišal gromek smeh iz telefonske slušalke. "Cilji so sicer ostali isti. Ne maram mest ob koncu trideseterice, tam okoli 20. mesta pa bi bilo že v redu. Zdaj moram samo nadaljevati v tem ritmu, v katerem sem končal leto 2014. Pa srečno vsem bralcem Ekipe24 in vam na uredništvu, sebi pa sem si kar sam prismučal novoletno darilo – polno kapo samozavesti," je zaključil Boštjan.

VSAJ EN REZULTAT
Dobre volje in optimističen je bil končno tudi vodja ekipe za hitre discipline pri moških Peter Pen: "Boštjan je pokazal karakter in srce, saj je po 18 mesecih, po težki poškodbi, po pretresu možganov in po slabem treningu v petek pokazal, da lahko naredi rezultat, in je odsmučal zelo dobro. Verjamem, da lahko vsi fantje naredijo tak rezultat. Imamo še kar nekaj dela, a za konec leta je prišel vsaj en rezultat, tudi pridobili smo eno startno mesto."

Zdaj so fantje odšli domov, kjer se bodo do konca tedna potili v fitnesu, v ponedeljek pa bodo odšli na snežni trening, saj bo naslednja tekma v hitrih disciplinah šele 13. januarja v slovitem Wengnu.