© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
17.09.2024 15:03:51

Odjeknilo je! Roglič v prihodnji sezoni s slovenskim pomočnikom, Red Bull Bori se bo pridružil ...

Profimedia

Govorice so meso postale. Nemška kolesarska ekipa RedBull-BORA-hansgrohe bo od prihodnje sezone močnejša še za enega Slovenca.

Nemška kolesarska ekipa RedBull-BORA-hansgrohe je od letošnje sezone dom slovenskega asa Primoža Rogliča, od prihodnje sezone pa mu bo tam družbo delal še en izvrsten slovenski kolesar. Od leta 2025 bo član nemške zasedbe tudi Jan Tratnik, ki je do zdaj vozil za nizozemsko zasedbo Vismo Lease a Bike. Tja je prišel predvsem kot pomočnik Primožu Rogliču, pričakovati pa je, da bo v tej vlogi tudi od prihodnje sezone naprej.

Štiriintridesetletni Tratnik bo s svojimi izkušnjami še kako prav prišel ekipi, v kateri so tudi številni mladi talenti. "Morda res nisem več najmlajši, a sem zelo vesel, da sem se pridružil ekipi s tako velikimi ambicijami. Imam še veliko osebnih ciljev, poleg tega želim svoje izkušnje deliti z mladimi in pomagati ekipi do napredka na vseh področjih," je ob podpisu pogodbe dejal Tratnik, generalni direktor ekipe Ralph Denk pa je dodal: "Talent potrebuje izkušnje. Zato je bilo za nas pomembno, da podpišemo pogodbo z nekom, ki je v karavani že več sezon. Jan je odličen primer kolesarja, ki je hkrati ekipni človek in ima veliko željo in moč, da uspe tudi sam."

Idrijčan je silovito krenil v letošnjo sezono in februarja z zmago na klasiki Omloop Het Nieuwsblad prišel do enega največjih uspehov v karieri. Padec na Gent Wevelgem mu je nato malce prekrižal načrte za nadaljevanje pomladi, po napornem poletju, ko je po Giru nastopil še na Touru in OI pa ga zdaj čaka še nastop na SP.

jan tratnik
x