© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.09.2024 12:40:49

Pogačarjev šef presenetil pred Slovenčevim rojstnim dnem: Tadej bo še vsaj štiri leta ...

Tadej Pogačar bo v soboto dopolnil 26 let.

Pretekli konec tedna je Slovenec navdušil z zmago v Montrealu, po njej pa je v intervjuju za WielerFliets govoril prvi mož ekipe Emirates Mauro Gianetti. Ta je navdušen nad dosedanjim delom sezone slovenskega super zvezdnika, vendar pa je presenetil vse s trditvijo, da v ekipi na praktično nepremagljivega Slovenca gledajo kot na nekoga, ki še ni dosegel svoje najboljše podobe in bo v naslednjih letih še - napredoval. Da, sliši se neverjetno, nekateri so v šali dodali, da bi mu za to moral zrasti še en par nog, vendar je Gianetti smrtno resen.

"Zdaj bo star 26 let, kar pomeni, da je še vedno tako mlad. Lahko trdimo, da bo star komaj 26 let in po vseh podatkih, ki jih imamo, lahko fizično napreduje še vsaj do 30. leta starosti. Seveda se mora razvijati tudi kot tekmovalec in osebnost, vendar fizično je zagotovo lahko ves čas boljši še vsaj toliko časa. takšna so naša pričakovanja," zagotavlja Gianetti, ki je navdušen predvsem nad letošnji dvojčkom Giro - Tour, a za prihodnja leta ne izključuje še bolj norih izzivov. 

Veliko je govora predvsem o zgodovinskem trojčku Giro - Tour, Vuelta, ki bi ga Pogačar morda lahko naskakoval že v prihodnji sezoni. Morda. "Nimamo še načrta za prihodnjo sezono. Najprej je treba pod streho spraviti to, nato bomo počakali, da bodo objavili trase vseh treh velikih dirk. Naše odločitve bomo sprejeli v miru, s hladnimi glavami, najprej v novembru, verjetno pa celo v decembru," je dejal Gianetti.