© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Drago Perko
Drago Perko
27.04.2014 12:39:37

Novi vladarji v futsalu so nogometaši Oplasta

Nikola Miljković

Oplast iz Kobarida je novi državni prvak 1. slovenske futsal lige. V peti finalni tekmi je v gosteh po kazenskih strelih premagal branilko naslova Litijo in drugič v zgodovini osvojil to lovoriko. Tekma se je po rednem delu končala z 2:2.

 Gledalci, ki so napolnili dvorano v Litiji, so videli pravo finalno tekmo, ki je postregla z agresivno in taktično igro na obeh straneh. Na koncu se je Oplast po šestmetrovkah veselil drugega naslova državnega prvaka v samostojni Sloveniji. V finalni seriji so sicer branilci naslova povedli z 2:0 v zmagah, zatem pa je obe domači tekmi in še odločilno v gosteh dobil Oplast.

Trener Litije Žunko je začel s Puškarjem, Simeunovičem, Pertičem, Vrhovcem in B. Ručno, medtem ko je gostujoči trener Leban v začetno postavo uvrstil Bratiča, Zorča, Uršiča, J. Ručno in Sovdata. Mreži sta mirovali skoraj ves prvi polčas, prav ob koncu pa je po napaki Pantiča in samostojnem prodoru zadel Sovdat in tako povedel Oplast v vodstvo. V drugem delu igre je Litija pričakovano pritisnila na gostujoča vrata, s streli poskušala z vseh strani, vendar se je Oplast odlično branil. Toda samo do 28. minute, ko je po podaji Vrhovca s strani močno streljal B. Ručna in zadel za izenačenje. Le minuto pozneje je po protinapadu za novo vodstvo moštva iz Kobarida zadel Gašperut. V 32. minuti srečanja je Puškar izvrstno našel Pantiča, ki je žogo sprejel na prsih in streljal naravnost v vratarja Bratiča, ki pa je bil brez moči v naslednjem napadu. Vrhovec se je spustil v preigravanje in z desetih metrov neubranljivo zadel za novo izenačenje v Litiji. Vmes se je poškodoval domači virtuoz Simeunovič in Litija se je morala do konca tekme znajti brez njega. Do konca tekme se rezultat ni spremenil in prvaka so odločile šestmetrovke.

Medtem ko je trener Litije Žunko po tekmi zmogel le tri besede: "Zelo smo razočarani!" je bil njegov kolega na drugi strani pričakovano bolj razpoložen. "Mislim, da smo odigrali dobro tekmo, eno boljših letos. No, morda je bila tekma v Kobaridu boljša kot ta. Naredili smo dve, tri napake, ki jih je Litija kaznovala. Na koncu so nam nekolike pošle moči, vseeno pa smo imeli še nekaj priložnosti, prav tako tudi Litija. Mislim, da je bila tekma zelo izenačena, čeprav jim nismo pustili dihati. Vedeli smo, da moramo biti agresivni in pritiskati. Taktika se je izplačala in mislim, da smo zasluženo prvaki," je povedal trener Oplasta Leban. "Končno! Po vseh bolečinah, ki nam jih je zadala Litija v zadnjih letih, nam je uspelo! Mi smo izredno veseli, poglejte samo naše navijače! Izredno!" je bil še precej bolj vzhičen Zorč.

 

5. TEKMA FINALA

FC Litija - KMN Oplast Kobarid 3:5 (po šestmetrovkah; 2:2, 0:1)
Zadetki: 0:1 Sovdat (19.), 1:1 B. Ručna (28.), 1:2 Gašperut (29.), 2:2 Vrhovec (32.).
Šestmetrovke za Litijo: Pertič (brani Bratič), Vrhovec (brani Bratič), B. Ručna - gol, Pantič (brani Bratič)
Šestmetrovke za Oplast: Uršič - zgrešil, J. Ručna - gol, Zorč (brani Puškar), Gašperut - gol, Sovdat - gol.

FINALNA SERIJA

FC Litija - KMN Oplast Kobarid 2:3
FC Litija - KMN Oplast Kobarid 7:3
FC Litija - KMN Oplast Kobarid 4:2
KMN Oplast Kobarid - FC Litija 4:3
KMN Oplast Kobarid - FC Litija 5:1
FC Litija - KMN Oplast Kobarid 3:5

Končni vrstni red

1. KMN Oplast Kobarid
2. FC Litija
3. KMN Sevnica
4. KMN Puntar
5. KMN Bronx Škofije
6. KMN Dobovec Trgovine Jager
7. RE/MAX Brezje Maribor
8. KMN Velike Lašče