© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
10.12.2014 20:11:43

V ring v zlatih hlačkah

Britanski boksar Amir Khan bo v noči na nedeljo v Las Vegasu branil naslov svetovnega prvaka v velterski kategoriji po verziji WBC, zadnje dni pa duhove burijo predvsem njegove kratke hlače, v katerih se bo podal v ring.

Amir Khan je 28-letni boksar, ki si v prihodnosti močno želi stati v ringu skupaj z Američanom Floydom Mayweatherjem ali pa Filipincem Mannyjem Pacquiaom. Eden od pogojev za ta cilj je tudi zmaga v sobotnem dvoboju, v katerem se bo pomeril z Američanom Devonom Alexandrom. V tem trenutku Britancu kaže nekoliko bolje, vsaj če gre verjeti stavniškim hišam, hvale vredna pa je tudi njegova statistika.

khan 1

Na dosedanjih 32 obračunih je zabeležil 29 zmag in le tri poraze, na drugi strani ima njegov nekaj mesecev mlajši tekmec 26 zmag in dva poraza. Poleg vloge favorita pa ima Khan na svoji strani tudi vso pozornost medijev. Slednji se zadnje dni ukvarjajo predvsem z njegovo športno opravo, saj je razkril, da bo v soboto v ring stopil v zlatih kratkih hlačah. Da, prav ste prebrali!

Vrednost slednjih naj bi znašala kar 37 tisoč evrov, bržkone pa gre tudi za najdražje kratke hlače, ki si jih bo v katerem koli športu nadel kakšen od tekmovalcev. Njihova posebnost je predvsem ta, da vsebujejo niti iz čisto pravega 24-karatnega zlata, po koncu dvoboja pa ne bodo ostale v njegovi lasti, temveč bodo postavljene na ogled javnosti v kakšnem od muzejev s športno tematiko ali pa morda kar v kazinoju.