© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
12.05.2015 12:29:13

Poškodovana Mišmaševa brez nastopa v Dohi

arhiv Ekipe

Slovenska rekorderka Maruša Mišmaš zaradi poškodbe gležnja ne bo mogla nastopiti na atletski diamantni ligi v petek v Dohi.

Poškodovala se je 9. maja v Bratislavi, ko je zmagala na 3000 metrov z zaprekami in z 9:35,10 postavila državni rekord ter izpolnila normo za olimpijske igre v Rio de Janeiru 2016 in za letošnje svetovno prvenstvo v Pekingu.

"Na tekmi v Bratislavi sem na zadnji vodni oviri napačno pristala in si zvila gleženj, na katerega sedaj ne morem niti stopiti. Hodim na terapije k Nežki Poljanšek, ki že ve, kaj dela. Rekla mi je, da se bom sicer hitro pozdravila. Na žalost je bom mogla teči v katarski prestolnici. Mislim, da tudi v Rimu ne bom mogla nastopiti. Do takrat bom verjetno sicer zdrava, vendar po odpovedi Dohe sedaj ne morem na startno listo za nastop v Rimu. Res škoda," je bila razočarana Mišmaševa.

Grosupeljčanka je sicer zelo zadovoljna s časom, ki ga je dosegla na Slovaškem: "S tekmo sem zelo zadovoljna, tekla sem sproščeno in hitro za čim boljši izid. Dobro sem se počutila in čeprav je padal dež, me to ni motilo in se mi je zdelo še bolj zanimivo. Vse je šlo dobro do zadnje vodne ovire, kjer sem po pristanku začutila močno bolečino, vendar sem tekla do cilja, ker sem vedela, da bom dosegla zelo dober izid."