© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
12.05.2015 11:56:24

Pistorius že kuje načrte po vrnitvi na prostost

Reuters

Južnoafriški paraolimpijec Oscar Pistorius, ki je bil zaradi umora Reeve Stenenkamp obsojen na pet let zapora, bi lahko bil na prostosti že avgusta letos.

Tisti krvavi 14. februar leta 2013, ko je Pistorius svojo zaročenko ponoči zamenjal za vlomilca in jo ustrelil, še vedno močno odmeva. Čeprav je bila sodba sprejeta šele oktobra lani, bi lahko Pistorius avgusta že bil na prostosti. Po južnoafriškem zakonu bi ga namreč lahko po 10 mesecih prestane kazni izpustili na pogojno prostost.

Njegov zastopnik Rohan Kruger je razkril nekaj podrobnosti o Pistoriusovem življenju za zapahi. "Drži se v zaporu, je izoliran in moli, da bo ostal močan. Želi si, da bi po vrnitvi na svobodo pomagal otrokom kakorkoli lahko," je razkril in dodal, da bi rad bil mentor otrokom in da še vedno ne dojema, kaj se mu je v zadnjih mesecih zgodilo. Triindvajset ur na dan preživi v izolaciji, eno uro pa preživi v telovadnici.

Ko ga bodo spustili na prostost, bo moral najprej na tečaj obvladovanja jeze, ponudili pa so mu številne vloge v filmu in pogodbe za knjige, a jih je Pistorius domnevno vse zavrnil kljub temu, da po besedah Krugerja nima več denarja. "Prodal je nov avtomobil, vse umetnine, ure in tudi orožje."