© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
11.05.2015 18:50:47

Kvalifikacije za SP: Vladarji sveta prihajajo ranljivi

Drago Wernig - TAKA

Že nekaj časa sta v polnem pogonu poleg članskih tudi obe mladinski izbrani vrsti, ki se pripravljata na zadnji in odločilni krog kvalifikacij za svetovno prvenstvo, v katerem bo za obe izbrani vrsti šlo za vse ali nič.

Na kvalifikacijskem turnirju, ta bo za slovenske mladince potekal v Novi Gorici, za mladinke pa v Rusiji, si bo samo zmagovalec izboril zlata vredno vozovnico za svetovno prvenstvo, naloga pa bo vse prej kot lahka. Slovenski mladinci, ki so na lanskem evropskem prvenstvu osvojili odlično četrto mesto, so se v prvem delu na bližajoče se kvalifikacije pripravljali v Mariboru, v ponedeljek pa so se preselili na prizorišče dogajanja. Tam se bodo najprej do potankosti seznanili z dvorano in seveda tudi s tekmeci. V prvi vrsti z aktualnimi evropskimi in svetovnimi prvaki Rusi. "Trenutno smo v polnem treningu in fantje so zelo utrujeni, kar je razumljivo, saj zelo zavzeto vadijo, motivacija je na visoki ravni. Igralci so na priprave prišli različno pripravljeni, saj so nekateri tekmovanja končali že pred mesecem dni, nekateri pa šele tik pred začetkom priprav," je stanje pripravljenosti svojih varovancev opisal selektor Iztok Kšela. 

Seznam mladinske reprezentance
Organizatorja igre: Jernej Vrhunc (Šoštanj Topolšica), Urban Drvarič (Panvita Pomgrad)
Sprejemalci: Žiga Donik (Lunos Maribor), Jure Okroglič (Salonit Anhovo), Jakob Rojnik (Šoštanj Topolšica), Sergej Drobnič (Calcit Volleyball)
Blokerji: Jan Kozamernik (ACH Volley), Primož Vidmar (Calcit Volleyball), Filip Uremovič (Lunos Maribor), Sašo Štalekar (Mislinja)
Korektorja: Tonček Štern (Calcit Volleyball), Ivan Vrhovšek (Krka)
Prosta igralca: Jan Gašparin (Go Volley), Matevž Ledinek (Hoče)

Selektor: Iztok Kšela, pomočnik selektorja: Zoran Kedačič

"Dobili smo informacijo, da Rusi ne bodo zaigrali v najmočnejši postavi, saj bo nekaj nosilcev igre manjkalo. Tako bodo veliko bolj ranljivi, ostale reprezentance pa bomo imele več možnosti, da jih presenetimo. Trenutno skušamo dobiti kakšne koristne informacije o njihovi igri, saj prav z njimi igramo prvo tekmo," je Kšela pred začetkom bojev izjemno motiviran, hkrati pa se zaveda, da bo treba biti pozoren tudi na Nemčijo in Belgijo, ki nikakor nista naivni ekipi. V prvem delu priprav se je selektor ukvarjal tudi z nekaj poškodbami, najprej je zaradi težav s kolenom priprave odpovedal Matej Kök, nato jo je na treningu skupil Filip Uremovič, zaradi bronhitisa pa je obležal še pomemben člen ekipe Jan Kozamernik. Kvalifikacijski turnir se bo začel v petek, 15. maja, v Novi Gorici, na septembrskem svetovnem prvenstvu v Mehiki bo zaigrala reprezentanca, ki bo osvojila prvo mesto. V drugi kvalifikacijski skupini se bodo med seboj pomerile Italija, Francija, Poljska in Avstrija.