© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
mu
mu
30.05.2015 15:51:35

Zanimiv razplet kvalifikacij v Mugellu

Reuters

Na dirki svetovnega prvenstva v motociklizmu v italijanskem Mugellu bo v nedeljo s prvega mesta v elitnem razredu motoGP začel Ducatijev dirkač Andrea Iannone.

Italijan je v kvalifikacijah za prvi "pole position" v elitnem razredu premagal zmagovalca zadnjih dveh dirk Španca Jorgeja Lorenza (Yamaha).

S tretjega mesta pa bo domačo dirko začel še en Ducatijev dirkač, Iannonejev rojak Andrea Dovizioso. Iannone je poleg prvega najboljšega startnega mesta v najmočnejšem razredu za nameček dosegel še nov rekord steze, ki zdaj znaša 1:46,489.

iannone re
Reuters

Iz druge vrste bodo šesto preizkušnjo sezone začeli Britanec Cal Crutchlow (Honda), Španec Aleix Espargaro (Suzuki) in Italijan Michele Pirro (Ducati). Šele v tretji vrsti pa je Hondin tovarniški voznik Španec Dani Pedrosa, ki bo začel s sedmega mesta, tik za njim je kvalifikacije končal vodilni v letošnjem seštevku, italijanski veteran Valentino Rossi (Yamaha), deseterico pa zaokrožujeta Španca Maverick Vinales (Suzuki) in Pol Espargaro (Yamaha).

Še slabše kot Rossi, ki ponavadi ne blesti v kvalifikacijah, pa se potem prebije naprej na dirki, pa se je tokrat odrezal svetovni prvak Marc Marquez. Prvi Hondin dirkač se namreč po padcih in težavah sploh ni uvrstil v odločilni del kvalifikacij, kjer se meri najboljša deseterica, tako da bo dirko začele šele s 13. mesta. Španec je tako šele drugič v karieri ostal brez zaključnega dela kvalifikacij v motoGP.

rossi re
Reuters

V najšibkejšem razredu moto3 si je prvi startni položaj privozil Britanec Danny Kent (Honda), za njim sta se zvrstila Japonec Hiroki Ono (Honda) in Italijan Romano Fenati (KTM).