© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
30.05.2015 13:02:19

Sami, kdo pa drug

Drago Wernig - TAKA

Po zgodovinskem uspehu deklet so jutri na vrsti še fantje, ki se bodo ob 16. uri po slovenskem času pomerili s Portugalsko.

Andrea Giani in njegovi varovanci so si tekmo med Slovenijo in Francijo ogledali v Dvorani Tabor, danes zjutraj pa so odpotovali v Porto, kjer jih v njegovi okolici jutri čaka povratna tekma dodatnih kvalifikacij. Prednost je na papirju sicer velika, za šesto uvrstitev na EP potrebujejo le dva niza, a rezultat s prve tekme je lahko tudi zavajajoč.


"V takih situacijah nikoli ni lahko, vsaka tekma je tekma zase in izhodišča so drugačna. Tekmo moramo začeti z mislijo, da je rezultat 0:0. Še bolj pomembno pa se je zavedati, da si moramo zmago priboriti sami, tekmeci nam zagotovo ne bodo ničesar podarili. Nadaljevati moramo dobro igro, ki smo jo prikazali na prvi tekmi, torej agresivnost, disciplino in ekipni duh. Te stvari preprosto ves čas ponavljam, ker se mi zdijo poglavitne," poudarja selektor Andrea Giani, ki želi svojim varovancem vcepiti zmagovalno miselnost v vsakem trenutku, takšno, kot jo je imel on kot igralec in kakršno ima tudi kot trener.

"Ne smemo razmišljati o tem, ali nam zadostuje en niz ali potrebujemo dva. Igrati moramo tako, da bomo zmagali. S tem se ustvarja tudi prava miselnost, saj kadar se igra, se igra zato, da se zmaguje. Preračunavanja ne pridejo v poštev," je previden, a hkrati izjemno odločen Giani, ki je Italijanom, kjer je še do nedavnega deloval kot pomočnik trenerja, že obljubil, da se bodo srečali na EP.