© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sk
sk
30.05.2015 13:13:44

Praznik v Petišovcih

Nikola Miljković

Na stadionu v Petišovcih bo danes ob šestih zvečer dirka europa challenge, ki mora dati še osem udeležencev letošnjega finalnega dela EP za posameznike.

 Kot je znano, to prvenstvo poteka pod pokroviteljstvom Eurosporta. V zadnjih dneh so imeli organizatorji na čelu z Andrejem Matjašecem veliko dela pri pripravi steze in stadiona, saj se želijo Evropi predstaviti v najlepši luči.

Današnja dirka v Petišovcih (prvotno je bila namenjena AMTK Ljubljana, ki pa jo je zaradi finančnih težav odstopil Lendavčanom) ima najbolj kakovostno zasedbo v 37-letni zgodovini tekmovanj na tem dirkališču. Na startu je kar nekaj voznikov, ki so z uspehom že vozili tudi na dirkah grand prix serije. Največji favoriti za najboljša mesta prihajajo iz Poljske in Danske; brata Piotr in Przemyslaw Pawlicki, Krzysztof Jablonski, Piotr Protasiewicz in Tomasz Jedrzejcak ter Kenneth Bjerre, Jesper Monberg, Hans Andersen in Leon Madsen. Tu sta še Latvijca Andzejs Lebedevs in Kastas Poudzuks ter Rusa, brata Grigorij in Artiom Laguta. Priložnost bosta skušala izkoristiti še Šved Linus Lindström in Čeh Vaclav Milik.

Med to elito bo nastopil tudi član domačega kluba ST Lendava, Krčan Sandi Čonda. Glede na konkurenco bo vsaka točka zanj že velik uspeh: "Konkurenca je izvrstna, kar mi daje dodatno motivacijo. Izgubiti praktično nimam kaj, lahko le veliko pridobim. Upam, da bom lahko na krilih navijačev osvojil čim več točk."